avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Facturare persoane fizice
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Facturare persoane fizice

Buna ziua!

Sper sa ma ajutati.

Voi lansa un site prin intermediul caruia atat persoanele juridice cat si persoanele fizice vor putea sa-si promoveze serviciile, in schimbul unei taxe anuale. Plata se va face prin OP.

Pentru persoane juridice si PFA, evident, voi emite facturi. Insa nu stiu cum sa procedez pentru persoane fizice.

Va fi un site de turism, unde se vor putea inscrie proprietari de unitati de cazare. Sunt foarte multi particulari, care nu sunt PJ sau PFA si vor dori sa se inscrie.

Chiar daca ei inchiriaza la negru, este problema lor.

Eu as vrea sa justific legal banii incasati pentru publicitate.

Avand in vedere ca nu am un magazin, nu am nici casa de marcat, pentru a putea emite un bon pt PF.

Va rog sa ma indrumati.

Va multumesc.

Alin G!
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 19:09, 14 Decembrie 2010
aling a scris:

[...]

Tot nu mi-e clar daca pot factura banii primiti de la persoane fizice.

Sper sa ma ajutati.

Va multumesc.

Alin G!


Atat timp cat ati stabilit o suma pentru servicii (dvs. puteti sa ii ziceti cum vreti, taxa, cota de acces, etc., dar e tot aia) si plata se face online nu trebuie sa mai emiteti nici un document in plus decat la cerere, indiferent ca e persoana juridica sau fizica.

Ganditi-va, statul este interesat sa vada ca nu evazionati si ca eliberati documentele justificative celor care va cer si au nevoie de ele.
Buna,
Si eu m-am lovit de aceeasi problema. Am un magazin online si tot mai multe persoane fizice sunt interesate de produse.
Trebuie sa dai factura pentru produsele comercializate. Ca si mod de incasare poti folosi banca sau firmele de curierat care incaseaza in cont colector si iti vireaza banii in cont (ei emit chitanta catre client si vireaza banii in cont).
Oamenii fiind comozi, o sa aleaga intotdeauna a doua varianta.
Sper ca a ajutat.
Ultima modificare: Luni, 13 Decembrie 2010
Floppy75, utilizator
In OUG nr. 28 din 1999 in 2007

privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale avem:

Art. 1. - (1) Operatorii economici care efectueaza livrari de bunuri cu amanuntul, precum si prestari de servicii direct catre populatie sunt obligati sa utilizeze aparate de marcat electronice fiscale.


Situatiile prezentate legate de comertul online sunt clare: acestea nu efectueaza livrari de bunuri si prestari servicii direct catre populatie. Deci, nu fac obiectul acestei legi si ca urmare, nu e necesara dotarea cu casa de marcat fiscala si emiterea de bonuri fiscale.
Ultima modificare: Marți, 14 Decembrie 2010
Iulian MANEA, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bon fiscal la service auto Bajinaru Ramona Bajinaru Ramona Service auto presteaza servicii catre persoane fizice. Factura este intocmita pe persoana fizica iar incasarea se face peste doua luni de la o societate de ... (vezi toată discuția)
Factura si chitanta persoana fizica previas previas O persoana juridica poate emite factura si chitanta catre o persoana fizica?Mentionez ca societatea efectueaza prestari servicii (lucrari constructii) pe baza ... (vezi toată discuția)
Magazin on line..casa de marcat? turcalexandra turcalexandra Daca vand doar on line e necesara achizitia casei de marcat? Majoritatea incasarilor se realizeaza prin banca..exista si situatii cand incasez rambursuri ... (vezi toată discuția)