avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... despartire in fapt
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

despartire in fapt

daca o familie se desparte in fapt pina la partajare fiecare poate uza de bunul celuilalt . de exemlu sotul imi poate opri o masina care este propietatea noastra dar este inmatriculata pe numele meu? chiar daca mai sunt alte doua autoturisme care sunt inmatriculate pe numele lui? va multumesc
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 17:05, 3 Octombrie 2010
@athe si @Darie Tudor

Presupunem ca este cum spuneti dvs. iar unul dintre soti, ia toate bunurile mobile (auto) si le foloseste in exclusivitate, fara a-i permite celuilalt sot sa se apropie de unul din aceste bunuri...
Sau, foloseste preferential unul din aceste bunuri...iar celalalt sot nu este de acord cu acest fapt.
In practica/fapt, in genul acesta de situatii, lucrurile sunt complicate deoarece nu exista "cale amiabila"...sau/si "folosire de comun acord", a acestor bunuri, tocmai de aceea se apeleaza la "obiectivitatea" si solutionarea problemei de catre instanta si mai nou...chiar mediator, ce sa zic mai mult.:)
Incercati pana la solutionarea partajului o cale amiabila de folosire a bunurilor comune,situatie in care puteti fi ajutati de un mediator sau de avocatii dvs.daca au bunavointa sa dezamorseze situatia tensionata.
Eu sunt convins ca exista mijloace de intelegere,atata timp cat este vorba de oameni,chiar da s-ar putea sa existe unele disesnsiuni,care pana la urma sunt alimentate tot de parti,mai precis de o anume intrasingenta care alimenteaza de multe ori tensiuni artficiale.
Trebuie bunavointa,inteligenta si diplomatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort anditaru anditaru are vreo importanta ,in judecata, cine intenteaza primul actiunea de divort?daca nu mai exista bunuri comune de impartit{le-am vandut si am cheltuit banii ... (vezi toată discuția)
Poate fi vorba de furt intre soti???? ionutgcalin ionutgcalin am si eu o problema cu fosta sotie..momentan suntem in partaj..ea locuieste in apartamentul bun comun..se foloseste de toate bunurile din casa..eu am plecat ... (vezi toată discuția)
Totul despre divort cu minor  ionel daniel ionel daniel in timpul actiuni de divort sotia mea a instrainat un bun comun *masina in cazul meu* fara consimtamantul meu! vreau sa stiu daca este legal si daca nu cum ... (vezi toată discuția)