Cu toate ca acest subiect a mai fost discutat pe forum in nenumarate randuri , revin si eu cu cateva intrebari legate de Donatiile Online sau prin Transfer Bancar .
Voi incerca sa fiu cant mai detaliat posibil pentru a intelege exact la ce ma refer .
Sunt administratorul unei comunitati de gaming ( mai exact jocuri online [ nu sunt jocuri de noroc ] ) dar si a mai multor Website-uri .
Eu ofer un serviciu gratuit prin internet, iar cei care vor sa ajute in dezvoltarea proiectelor pot sa faca o donatie online sau prin transfer bancar
In cazul in care o persoana doneaza suma de XYZ acesta va avea parte de facilitati fata de ceilalti utilizatori ( cont premium , acces mai ridicat etc. ) , asta bineinteles de suma donata :D
De exemplu , un user doneaza suma de 5 euro sa zicem , acesta va beneficia de 30 de zile de cont VIP.
Mentionez ca utilizatori cunosc ce serviciu/beneficiu vor primii in urma unei donatii.
Citind articole asemanatoare mi s-a dat de inteles ca este legal asa ceva , dar nu sunt eu lamurit exact .
Intrebarile mele sunt urmatoarele :
*Este ilegal sa accept donatii din partea utilizatorilor ?
*Daca este legal , trebuiesc declarati undeva ?
*Trebuie sa platesc impozit ?