avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Donatii online sau prin transfer bancar (servicii prin ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Donatii online sau prin transfer bancar (servicii prin internet)

Cu toate ca acest subiect a mai fost discutat pe forum in nenumarate randuri , revin si eu cu cateva intrebari legate de Donatiile Online sau prin Transfer Bancar .
Voi incerca sa fiu cant mai detaliat posibil pentru a intelege exact la ce ma refer .
Sunt administratorul unei comunitati de gaming ( mai exact jocuri online [ nu sunt jocuri de noroc ] ) dar si a mai multor Website-uri .
Eu ofer un serviciu gratuit prin internet, iar cei care vor sa ajute in dezvoltarea proiectelor pot sa faca o donatie online sau prin transfer bancar
In cazul in care o persoana doneaza suma de XYZ acesta va avea parte de facilitati fata de ceilalti utilizatori ( cont premium , acces mai ridicat etc. ) , asta bineinteles de suma donata :D
De exemplu , un user doneaza suma de 5 euro sa zicem , acesta va beneficia de 30 de zile de cont VIP.
Mentionez ca utilizatori cunosc ce serviciu/beneficiu vor primii in urma unei donatii.
Citind articole asemanatoare mi s-a dat de inteles ca este legal asa ceva , dar nu sunt eu lamurit exact .

Intrebarile mele sunt urmatoarele :
*Este ilegal sa accept donatii din partea utilizatorilor ?
*Daca este legal , trebuiesc declarati undeva ?
*Trebuie sa platesc impozit ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Octombrie 2010
vali-dgn, utilizator
Cel mai recent răspuns: Anamaria Plevit , Avocat 21:42, 2 Octombrie 2010
nu cred ca este ilegal sa acceptati donatii din partea utilizatorilor. in ceea ce priveste impozitul probabil ca este ceva de platit caci si atunci cand castigati un concurs platiti impozit pe suma castigata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitare castiguri pariuri sportive Alexandru267 Alexandru267 Buna ziua! Sunt amator de pariuri sportive, iar recent am decis sa mi deschid un cont la o agentie online de pariuri sportive. Doresc sa va intreb cum se ... (vezi toată discuția)
Impozit venit - liber profesionisti smoro smoro Buna ziua, Intrebarea mea este legata de impozitul pe venit in cazul muncii online. Caz concret: munca online pe un website de liber ... (vezi toată discuția)
Paypal, pfa si facturi. Cristi234 Cristi234 Am 3 nelamuriri legate de PFA, paypal si facturi 1. Daca am un tarif de 4 lei pentru acces la continut premium la un website, cu plata prin paypal si am ... (vezi toată discuția)