avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Să schimbăm împreună legea transport interjudetean
Discuție deschisă în Să schimbăm împreună legea

transport interjudetean

Va rog sa ma ajutati in urmatoare situatie: locuiesc in satul Ciocanari, com Niculesti, jud. Dambovita, situat la 35 km de Bucuresti, langa localitatea Peris, judetul Ilfov. Fiind un sat izolat de civilizatie, un mijloc de tranport care sa ne duca pana la gara Peris, la distanta de 4 km de satul nostru este necesar. Pana acum o saptamana exista o firma care se ocupa de acest serviciu, insa, firma nu mai are acces in satul meu deoare nu are licenta de transport pentru aceasta localitate, ei au licenta numai pentru o parte din comuna. In urma discutiilor cu patronul firmei respective am aflat ca dumnealor au facut o cerere catre Autoritatea Rutiera Romana, catre Consiliul Judetean Dambovita si catre Prefectura Targoviste si au cerut suplimentarea statiilor pana anul viitor in iulie cand o sa poata lua, ei sau alta firma, licenta pentru traseu Peris-Ciocanari. Insa toti dau acelasi raspuns; trebuie acordul Consiliului Local, Consiliu care nu vrea sa fie de acord din motive de ei cunoscute pentru ca noi, sateni si calatori totodata, suntem disperati.
Am incercat sa gasesc o portita in legea transporturilor de care sa ma pot lega dar nu am gasit si in conditiile in care nimeni nu vrea sa isi asume raspunderea nu mai stiu cui sa ma adresez. Va rog sa ma ajutati cu un sfat, propunere pentru ca se apropie iarna si drumul pe camp este anevoios.
Va multumesc anticipat,
Paula
Va multumesc pent
Cel mai recent răspuns: kappauser , utilizator 23:53, 15 Octombrie 2010
Puteti face o petitie scrisa, adunati semnaturi si mergeti cu ea la Consiliul Local, fiind alesi de dvs, sunt nevoiti sa o ia in considerare si sa va si raspunda in termen de 30 zile.
Multumesc de raspuns. Deja lucrez la petitie. Este buna ideea sa depun petitia si la Consiuliu Judetean, Prefectura, Autoritatea Rutiera Romana, Ministerul Transporturilor? Conducatorii societatii de transport au depus deja sesizari cu semnaturile calatorilor atasate. Autoritatea Rutiera Romana este de acord sa se faca acest transport dar cu acordul Consiliului Local, Consiliu Local compus din cativa oameni care au mici magazine si nu le pasa de ce se intampla cu noi ceilalti si refuza sa discute cu reprezentatului firmei care asigura transportul. Eu am transmis la toate enumerate mai sus un e-mail cu problema sesizata, inca astept raspuns. Revin cu detalii, indiferent de raspuns.

Paula
De ce nu va asociati cei ce aveti nevoie de acest mijloc de transport? Infiintati o asociatie civila, fara scop lucrativ, fara personalitate juridica, cumparati un mijloc de transport si folositi-l impreuna. Nu aveti nevoie de nici o aprobare, nu trebuie sa platiti o firma care are nevoie de aprobare, totul il prestati pentru d-voastra.
Adica sa zicem 20 de persoane cumpara impreuna un mijloc de transport pe care il folosesc pentru deplasarea din sat la gara. Proprietari santeti toti. Puteti sa conduceti d-voastra cu schimbul, sau sa angajati o persoana care sa faca aceasta pentru d-voastra. De platit puteti plati soferul asa cum ati plati orice alta prestare de servici, el trebuie sa aiba aprobare de a fi sofer. Si aceasta nu depinde de vreo primarie sau consiliu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa dau in judecata consiliul judetean maka23 maka23 Vreau sa dau in judecata consiliul judetean Ilfov,prefectura Ilfov si alti.Deocamdata mainteresez.Stau in judetul Ilfov ,la 2 km de Bucuresti si de 3luni ... (vezi toată discuția)
Cum sa impunem respecterea legii 448/2006 ? ContSters192087 ContSters192087 Exista Norma metodologica din 28 iunie 2008 privind modalitatea de acordare a drepturilor ( facilitati ) la tranportu interurban gratuit al persoanelor cu ... (vezi toată discuția)
Intreprindere individuala - cod caen sorin703 sorin703 Buna ziua. Va rog sa aveti amabilitatea de a -mi raspunde la o intrebare. Intentionez sa deschid o II pentru a presta servicii de sofer la alte firme. Avand ... (vezi toată discuția)