avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... am dreptul la somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

am dreptul la somaj?

Buna ziua!

Am 43 ani, cu o vechime in munca de peste 22 de ani, divortata si cu 2 copii minori.
In data de 30 septembrie 2010, patronul firmei la care sunt angajata de 1 an si 10 luni , mi-a comunicat verbal ca, renunta la servicii prestate de catre mine si imi acorda un preaviz de 1 luna pentru a avea suficient timp sa imi gasesc un alt job.

As putea sa beneficiez de somaj in conditiile in care, dupa incetarea preavizului, negasindu-mi alt loc de munca, avand in intretinere - prin actul de divort 2 copii minori, cu pensie de intretinere de 470 lei/luna (pentru amandoi) si totodata un venit din dobanzi bancare de 400 lei/luna( suma care binenteles scade lunar datorita fluctuatiei dobanzilor bancare)? Mentionez ca alte venituri lunare nu mai am din alte activitati.

Multumesc!
da aveti dreptul la somaj.nu se tine cont de faptul ca primiti pensie pt copii sau de dobanda de la banca,nu va cere nimeni sa declarati dobanda
1. Veti beneficia de indemnizatie de somaj. Sumele de care vorbiti dvs. nu sunt venituri din activitati autorizate, potrivit legii.
2. In perioada somajului puteti obtine venituri din activitati autorizate, potrivit legii, care sa nu depaseasca, lunar, valoare indicatorului social de referinta, in vigoare.
3. Indicatorul social de referinta in vigoare = 500 lei.
Va multumesc pentru raspunsurile clare si la obiect primite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de mandat monq monq daca sunt in somaj si inchei un contract de mandat cu o firma , MAI PRIMESC SOMAJ? (vezi toată discuția)
Indemnizatia de somaj loredana.niculescu loredana.niculescu Bua ziua, Intrebarea mea pt dvs este urmatoarea: daca in acest moment sunt in somaj si am posibilitatea sa lucrez 2 ore/zi pt o firma care este forma legala ... (vezi toată discuția)
Somaj cumulat cu alte venituri suciugeorgeta suciugeorgeta Puteti sa imi spuneti,va rog,daca un salariat indeplineste conditiile pentru a intra in somaj de la locul de munca ,nu poate beneficia deoarece are un ... (vezi toată discuția)