avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Iesire Indiviziune - Tranzactie in Instanta la al ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Iesire Indiviziune - Tranzactie in Instanta la al 2-lea termen

Buna ziua,
am chemat in judecata pe fratele meu, fiind singurii mostenitori, pentru iesire din indiviziune. Ne-am inteles sa facem tranzactie in instanta la primul termen, insa niciuna din parti nu a mai ajuns in instanta, sentinta fiind amanarea cu o luna pentru plata taxei de timbru.
Q: La al 2-lea termen, se mai poate face tranzactie in instanta, fara a plati taxa de timbru, iar aceasta tranzactie mai este scutita de taxe?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:08, 3 Octombrie 2010
Este o varianta pe care o puteti incerca cu motivarea ca nu ati stiut cat este de mare taxa de timbru.
Aveti sansa de a incheia tranzactia dupa parerea mea.

Nu trebuia sa solicitati judecarea in lipsa...

avocat Claudiu Lascoschi
Ultima modificare: Duminică, 3 Octombrie 2010
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Nu pot pretinde ca nu am stiu de valoarea taxei de timbru pentru ca au trecut-o in prima citatie...plus recomandarea de a apela la un mediator...ceea ce am si facut...si da, am solicitat judecarea in lipsa, de unde stiati?! :)
Am puteri paranormale:D
Glumesc:D

Daca aveti actul de la mediator aveti sanse serioase sa se termine totul cu bine;)
Ultima modificare: Duminică, 3 Octombrie 2010
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune DARSHAN DARSHAN Poate sa-mi spuna cineva daca prin mediere ma costa mai putin decit in instanta;fac precizarea ca partile sunt toate de acord cu iasirea din indiviziune.Daca ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru intr-o mostenire rezolvata prin mediere toppp toppp In cazul in care in urma unei medieri cei 2 mostenitori se inteleg ca unul sa renunte la partea lui contra unei sume de bani, daca se merge cu acordul in ... (vezi toată discuția)
Succesiune la mediator TANASENASTASA TANASENASTASA daca am proces in instanta pt o succesiune,nu mai pot apela la un mediator,este mai usor?care este rolul mediatorului?va multumesc (vezi toată discuția)