avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... credit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

credit

Buna ziua,
Doresc sa iau un credit pentru achizitionarea unei locuinte prin programul prima casa.
Imi spuneti va rog daca banca are dreptul sa aplica un EURIBOR intern plus marja banci?
Comisionul e administrare este corect sa imi fie luat anual ca procent din suma precedenta, pentru ca in timp acest comsion de administrare scade, iar ei fac aceleasi operatiuni pe cont, plus ca eu am cardul de salar la ei si banuiesc ca si acolo platesc comision de administrare a contului.
Imi mai puteti spune va rog care este procentul EURIBOR dat de BNR.
Va rog sa ma ajutati.
Multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 3 Octombrie 2010
adle, utilizator
Cel mai recent răspuns: adle , utilizator 16:26, 3 Octombrie 2010
Conform legislatiei in vigoare acum, orice client se poate duce la banca si sa ceara modificarea contractului prin calculul pornind de la referinta EURIBOR sau ROBOR la care se adauga marja practicata pana atunci. Asa este stipulat in OUG 50/2010.Ordonanta este clara: referinta va fi indicele EURIBOR/ROBOR/LIBOR la care se adauga marja bancii respective , care nu poate sa creasca.
Ultima modificare: Duminică, 3 Octombrie 2010
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Am inteles, multumesc.
Am fost informata vineri dupa ce am trecut pe la banca ca EURIBOR la 3 luni a crescut de la 0.75% la 0.88% drept urmare imi creste si mie dobanda.

Este o crestere semnificativa, dar nu stiu cat este de corecta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul procent dobanda curenta LAZAR GELU LAZAR GELU CALCUL REPREZENTANT BANCPOST AZI 22 SEPTEMBRIE 2010 AM FOST LA SEDIUL BANCPOST SUCURSALA GORJULUI PENTRU A RIDICA NOUL DESFASURATOR DUPA APLICAREA OUG ... (vezi toată discuția)
Subiect: problema care ne omoara pe toti azi....si totul trebuie facut f.f.f.repede vatajita mihaela vatajita mihaela UG 50/2010.Am un credit ipotecar in EURO luat in 2006 de la Banc Post; in primul an cu dobinda fixa, apoi variabila.Dobinda variabila fiind calculata dupa ... (vezi toată discuția)
Acte aditionale contract de credit PJF PJF Buna ziua. Am primit de curand o scrisoare cu schimbarile survenite la nivelul contractului de credit pe care il am la Bancpost, unde se specifica faptul ca ... (vezi toată discuția)