avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1763 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Mãrfuri deteriorate?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Mãrfuri deteriorate?

O firmă adună de ori pe an mărfuri deteriorate pe care le predă unei alte firme pentru a fi aruncate.Normal se face un proces verbal de casare pentru ele.Firma care colectează mărfurile face o factură de prestări servicii. Cum efectuez înregistrarea contabilă? Calculez TVA şi impozit pe profit la aceste mărturi deteriorate?
Cel mai recent răspuns: ContSters123067 , utilizator 10:45, 4 Octombrie 2010
dianakaoro a scris:

O firmă adună de ori pe an mărfuri deteriorate pe care le predă unei alte firme pentru a fi aruncate.Normal se face un proces verbal de casare pentru ele.Firma care colectează mărfurile face o factură de prestări servicii. Cum efectuez înregistrarea contabilă? Calculez TVA şi impozit pe profit la aceste mărturi deteriorate?

conform legii perisabilitatilor ai dreptul la 1,3% din val cu amanuntul(pret raft) deductibil fiscal. ce depaseste este valoare nedeductibila si te scazi ca atare cu ea.

art contabile :

%= 371 deductibil fiscal
607
378
4428

articol contabil peste admis
%= 371
6813 nedeductibil fiscal
378
4428
Ultima modificare: Luni, 4 Octombrie 2010
ContSters123067, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perisabilitati magazin alimentar simonazbug simonazbug Am o rugaminte daca ma poate ajuta cineva , nu stiu daca un magazin ce comercializeaza produse alimentare poate sa inregistreze perisabilitati la mezeluri, ... (vezi toată discuția)
Inreg mf expirate negut_dorina negut_dorina As dori sa stiu care sunt inreg contabile pt scaderea din gestiune a mf expirate la o soc comerc comert cu amanuntul (vezi toată discuția)
Casare marfuri alimentare Diana ionela Timoscov Diana ionela Timoscov O firma a intocmit proces verbal de casare a marfurilor alimentare( bere, inghetata) Ce note contabile se fac? (vezi toată discuția)