avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1741 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Casare marfuri alimentare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Casare marfuri alimentare

O firma a intocmit proces verbal de casare a marfurilor alimentare( bere, inghetata)
Ce note contabile se fac?
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 21:12, 12 Decembrie 2015
Din ce spuneti, presupun ca e magazin de desfacere cu amanuntul si platitor de T.V.A..

Nota contabila este:

378 = 371
4428 = 371
658 = 371

Se poate folosi si contul 607 in locul lui 658, dar trebuie tinut cont ca perisabilitatile sunt limitate fiscal si trebuie facut calculul extracontabil. Asta, daca firma e platitoare de impozit pe profit.

In plus, trebuie recalculata T.V.A. dedusa, in sensul ca pentru perisabilitatile nedeductibile fiscal nu se deduce nici T.V.A.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitatea microintreprinderilor edittuchi edittuchi Buna ziua O microintreprindere are marfuri expirate Aceste marfuri cand se scot din gestiune se impoziteaza cu 3% Care este baza legala (vezi toată discuția)
Scadere din gestiune SALLAY CATALINA SALLAY CATALINA Buna ziua. Am un magazin cu rochii de mireasa, Am in stoc multe rochii demodate, pe care nu am reusit sa le vand nicicum. Care este modalitate corecta de a ... (vezi toată discuția)
Mãrfuri deteriorate? ContSters141940 ContSters141940 O firmă adună de ori pe an mărfuri deteriorate pe care le predă unei alte firme pentru a fi aruncate.Normal se face un proces verbal de casare pentru ... (vezi toată discuția)