avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Subiecte examen pt admitere Barou Bucuresti 2008
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Subiecte examen pt admitere Barou Bucuresti 2008

Credeti ca subiectele de examen pt admiterea in Baroul Bucuresti vor suferi schimbari importante pentru sesiunea de anul acesta? Sau in principiu raman aceleasi subiecte in fiecare an?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ionut Carasca , Avocat 15:38, 17 Februarie 2008
hey hey hey! ce inseamna asta? sa las pe altii sa comenteze....am libertatea sa comentez...e doar un forum...nu am inteles...B-) stiu clar persoane inscrise in baroul constitutional dintr-un judetz de munte din urbea X care pledeaza doar ca nu ii lasa presedintii sa depuna concluzii in scris ...mare chestie....si altceva ce au patit? a incercat cineva sa inceapa caz penal impotriva la unul ...si s-a lasat balta....deeeh erau colegi de partid :P B-)
Si daca se permite inseamna ca e legal, nu?
mrrrrr....nu am zis ca e complet legal....dar sti cum e aia ....daca nu se interzice....inseamna ca nu e ilegal...of logica asta deductiva :P ...BAROU CONSTITUTIONAL FOREVER :)) ar trebui sa ma plateasca aia ...si sti de ce ”tin” cu ei ...pentru ca aia de la Barourile originale ti-ar lua si pielea de pe tine la costurile de examen...de unde sa am eu atatia bani cand de abia termin fakultatea ca sa le platesc lor taxa de examen eh?
Problema cu taxele am inteles ca e cea mai discutata in ceea ce priveste Baroul Bucuresti.Din cate am inteles se percepe cam un procent de 26% din venituri (10% Barou + 16% statl). Un pic cam mult cred eu...
Cristi_B a scris:
Problema cu taxele am inteles ca e cea mai discutata in ceea ce priveste Baroul Bucuresti.Din cate am inteles se percepe cam un procent de 26% din venituri (10% Barou + 16% statl). Un pic cam mult cred eu...

Ai inteles putin gresit.
10% este cota care se plateste la Casa de Asigurari a Avocatilor, aia care iti da pensii si indemnizatie de crestere a copilului 85%, nu 600 de lei. E corespondentul cotei de 9,5% pe care o plateste angajatul si cotei de 37% pe care o platesc celelalte persoane fizice autorizate, care se asigura prin contract cu CAS-ul. Deci e ok!

16% e impozitul pe venit, dar de fapt e pe profit, ca iti deduci cheltuielile profesionale. Si asta e ok, un salariat nu deduce nimic.

Acum taxele intr-adevar sunt mari, dar ele sunt stabilite de UNBR, deci nu cred sa existe diferente prin tara. Daca iti gasesti un coordonator civilizat, tu iti platesti numai taxa de examen (care cred ca a ramas vreo 800, nu mai stiu), iar taxa de inscriere in tabloul av. ti-o plateste el.

Alte discuții în legătură

Exista vreun dezavantaj daca dau examen in baroul paralel? Geani_geani Geani_geani As vrea sa stiu care sunt diferentele intre cele doua barouri. Unchiul meu are cabinet individul si daca as promova examenul de admitere mi-as putea face ... (vezi toată discuția)
Unbr: florea sau bota ? sau amandoua!? Costi BIOLAN Costi BIOLAN Apelez la bun simt si dialog civilizat. Sunt proaspat absolvent de Drept si doresc sa urmez o cariera in Avocatura. Desi in facultate nu ni s-a spus nimic, ... (vezi toată discuția)
Admitere in baroul traditional sau baroul bota ? diferente ? avantaje ? allex64 allex64 Poate cineva sa explice care sunt diferentele dintre cele doua barouri ? Functioneaza in paralel ? Care sunt avantajele si dezavantajele inscrierii in unul ... (vezi toată discuția)