avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

x are un certificat de mostenitor(calitate)fara suplimentar din 1980 ce spune asa:
de pe urma defunctului z
a)bunuri imobile //// b)bunuri mobile ///// toate numai liniute
mostenitori:"x"
nota:prezentul certificat stabileste numai numarul si calitatea mostenitorilor pt asi valorifica ulterior patrimoniul.
de ce nu scrie ce ii lasa?
Cel mai recent răspuns: cristinam28 , utilizator 20:15, 4 Octombrie 2010
nici la primarie nu apare numele lui nici la taxe si impozite.acum nu stiu...dar presupun ca trebuia.
cel mai bine e sa consultati un avocat care sa studieze actele dvs.
doar intrebam,cand esti succesor tacit al unui teren,tu trebuie sa apari la taxe la impozite nu tot cel care a fost inainte.....?
daca are certificat de mostenitor cum sa fie mostenitor tacit???
scrie asa in cert:de pe urma defunctei "X" adica sora lui care apare ultima la primarie ii ramane lui Z:
1)bunuri mobile:mobilier fara valoare
2)bunuri imobile:nu se declara
mostenitor:"Z"care a acceptat succesiunea in mod tacit si caruia in calitate de frate ii revine intreaga masa succesorala.
asta nu inteleg imobile nu,dar pt terenul asta z asta prezinta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de calitate de mostenitor amelyah amelyah Buna seara! Va rog sa imi spuneti daca in baza unui certificat de calitate de mostenitor, mostenitorul, cu o cota de 1/1 din masa succesorala (care nu este ... (vezi toată discuția)
Sucesiune marianbica marianbica Buna ziua,va rog sa ma ajutati sa inteleg un lucru. In 1991,13 ianuarie defunctul decedeaza.Raman mostenitori sotia defunctulu + 8 copii.Are loc ... (vezi toată discuția)
Explicatii legate de o problema de succesiune sstefe sstefe Buna ziua, Vreau sa va aduc in atentie urmatorul caz. Bunica mea (sa o numim X in continuare) a murit prin anul 1994. X a avut trei copii, pe tatal meu ... (vezi toată discuția)