avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... plagere penala in potriva unei banci
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

plagere penala in potriva unei banci

Buna seara,
Zilele trecute am mers sa ridic bani din contul de salariu. Cand am ajuns la bancomat am constatat ca nu am deloc bani. A doua zi am mers la banca si am cerut explicatii. Mi s-a spus ca bani au fost blocati deoarece am un credtit la ei si nu am platit rata aferanta lunii in curs.
Intarzaierea la rata era de 8 zile calendaristice. Mai exact eu am data scadenta pe 22 ale luni si ei au oprit bani pe 30 ale luni.
Am cerut explicatii dar nu am primit nici un raspus. In contractul de creditate nu se stipuleaza nimic de asa ceva si nici nu stiu vreo lege care sa pemita asa ceva.
Vreau sa depun o plnagere penala in potriva banci. Am sorti de izbanda?
La ANPC am depus deja o reclamatie.
Contul l-am inchis astfel incat sa nu mai aiba de unde opri bani in mod nejustificat.
Cel mai recent răspuns: ContSters123067 , utilizator 21:42, 12 Aprilie 2011
Va sugerez sa cititi cu atentie clauzele contractului de imprumut, in mod special la articolul privind modalitatea de rambursare. Intamplarea face, ca in cazul dvs, contul de salariu si creditul contractat sa fie la aceeasi institutie bancara. Banca, poate in mod legal, sa faca retineri din contul al carui titular este aceeasi persoana cu debitorul la creditul acordat, in cuantum de o treime din venitul net lunar, in contul diminuarii restantei la credit. Chiar daca nu ati fi avut contul de salariu la aceeasi banca de unde ati luat creditul, oricum finantatorul se putea adresa, in scris, angajatorului sa va retina si sa vireze suma mentionata mai sus, pana la momentul stingerii datoriei.
Regula retinerii de bani din cont pentru acoperirea datoriilor catre aceeasi banca nu este o regula noua, ci o procedura legala aprobata de BNR. Chiar daca v-ati inchis contul de salariu la acea banca, creditul ramane in continuare angajat si trebuie sa-l platiti. Banca are parghiile necesare pentru a-si recupera restantele de la debitorii rau platnici, chiar daca acestia, la un moment dat se considera lezati. :((
monica.voinea a scris:

Va sugerez sa cititi cu atentie clauzele contractului de imprumut, in mod special la articolul privind modalitatea de rambursare. Intamplarea face, ca in cazul dvs, contul de salariu si creditul contractat sa fie la aceeasi institutie bancara. Banca, poate in mod legal, sa faca retineri din contul al carui titular este aceeasi persoana cu debitorul la creditul acordat, in cuantum de o treime din venitul net lunar, in contul diminuarii restantei la credit. Chiar daca nu ati fi avut contul de salariu la aceeasi banca de unde ati luat creditul, oricum finantatorul se putea adresa, in scris, angajatorului sa va retina si sa vireze suma mentionata mai sus, pana la momentul stingerii datoriei. Regula retinerii de bani din cont pentru acoperirea datoriilor catre aceeasi banca nu este o regula noua, ci o procedura legala aprobata de BNR. Chiar daca v-ati inchis contul de salariu la acea banca, creditul ramane in continuare angajat si trebuie sa-l platiti. Banca are parghiile necesare pentru a-si recupera restantele de la debitorii rau platnici, chiar daca acestia, la un moment dat se considera lezati. :((



@ostaciuc: "Nu aveam conventie cu banca pentru asa ceva."

pai asta e executare silita. se poate face asa ceva fara incuviintarea judecatorului?:rolleyes:
BNR "aproba" executari silite? aveti cumva un text al "procedurii legale" aprobate de BNR?

Ultima modificare: Marți, 5 Octombrie 2010
ContSters123067, utilizator
Analizeaza foarte bine contractul si de asemenea conventia pe care ai facut-o la eliberarea cardului de salariu.Cred ca ai cont comun cu cardul de salariu.Am un coleg de serviciu care a patit la fel.In sensul ca nu a intrebat la banca cand a facut cerere de card . a facut ulterior un imprumut(nu descoperire de card) s-a aprobat imprumutul iar cand a mers sa ridice suma, cei de la ghiseu au spus ca ii va pune in contul de salariu.Toate bune .Numai ca bietul coleg are de asemenea rata undeva peste ziua de salaiu cu mult iar bana ii blocheaza cardul de salriu si el intotdeauna ia banii cu intirziere.Acum a facut cerere la o alta banca sa ii vireze salariul.Procedeaza si tu la fel.Asa nu au cum sa iti mai blocheze cardul.
Buna ziua,

Multumesc mult pentru raspunsuri si ajutor.
Procurorul a dat aviz de neurmarire penala din cauza unui articol din contract in care se stipuleaza ca banca va efectua toate manevrele necesare pentru a recupera datoria. Nu comentez, am semnat :).
Eu am renuntat la toate economiile facute la banca, am inchis si cardul de salariu si nu mai fac nici operatiuni de baking la ei. Cred ca s-au linistit.B-)
uite, nu ai conventie dar ei un text acolo general.. nu poate sa faca totusi orice manevra.
tot executare silita se cheama, dar dat fiind faptul ca ai cont la ei au luat ce au putut.. daca aveai cont la alta banca de ex nu puteau sa ii opreasca pe toti. si nici o parte prea usor nu ii luau...oare de ce, tot o manevra este nu.
acum bafta si nervi de otel, daca nu platesti ratele o sa ai de tras

Alte discuții în legătură

Executare bobda bobda bună ziua . dacă am poprire pe salariu si plătesc în fiecare lună . banca are dreptu să îmi vireze bani de pe cardul de credit in contul popriri ? de pe ... (vezi toată discuția)
Banca mi-a virat bani in cont fara sa fi facut vreo cerere.e normal? space_dudu space_dudu Buna seara!Am si eu doua intrebari si sper sa ma puteti ajuta. In anul 2006 am facut un imprumut bancar la un hypermarket pentru cumparaturi diverse, am ... (vezi toată discuția)
Abuz sau asa este legea? rebecutza rebecutza Sotul meu are restante la o banca,nu a mai platit ratele de cateva luni. Acum cateva zile,a vrut sa-si scoata salariul de pe card si a constatat ca are sold 0. ... (vezi toată discuția)