Buna ziua,
Am citit despre indemnizatia de concediu prenatal mi-am facut niste calcule dar nu se potrivesc cu ce voi primi efectiv.
De aceea va rog sa ma ajutati.
In ultimele 6 luni am avut ca venit brut 4 luni x 1612 lei si 2 luni x 1209 lei (s-a aplicat diminuarea de 25%). Au fost 131 zile lucratoare in cele 6 luni. La contabilitate mi s-a spus ca voi primi in luna septembrie 1035 lei pentru cele 22 de zile lucratoare pentru ca mi s-au retinut somajul, impozitul etc. Este corect? Eu credeam ca se va retine doar CAS de 63 lei si ma asteptam sa primesc 1200 lei. Daca am dreptate si este cazul sa fac contestatie imi puteti indica baza legala? Va multumesc!
Puteti face sesizare si la Compartimentul audit intern/verificari interne sau la Comisia de disciplina (abuz in serviciu) din cadrul institutiei unde sunteti angajata.
Contabila ar trebui sa mai citeasca Codul fiscal si Normele de aplicare.
"ART. 42 Venituri neimpozabile
din Codul Fiscal 2010/TITLUL III Impozitul pe venit/CAP. I Dispozitii generale
In intelesul impozitului pe venit, urmatoarele venituri nu sunt impozabile:
a) ajutoarele, indemnizatiile si alte forme de sprijin cu destinatie speciala, acordate din bugetul de stat, bugetul asigurarilor sociale de stat, bugetele fondurilor speciale, bugetele locale si din alte fonduri publice, precum si cele de aceeasi natura primite de la alte persoane, cu exceptia indemnizatiilor pentru incapacitate temporara de munca. Nu sunt venituri impozabile indemnizatiile pentru: risc maternal, maternitate, cresterea copilului si ingrijirea copilului bolnav, potrivit legii;"
Concediu medical
Stefanaana
Buna ziua! Sunt insarcinata si am intrat in concediu medical din 18.07.2016 - 07.09.2016 boala obisnuita cod 01, din 08.09.2016 am intrat in prenatal cod 08. ... (vezi toată discuția)