avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale cum ies dintr-un SRL daca am 50%
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

cum ies dintr-un SRL daca am 50%

Sunt asociat intr-un SRL, am 50% parti sociale si as vrea sa le vind. Asociatul meu nu este de acord si as vrea sa stiu ce as putea sa fac.
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 21:36, 6 Octombrie 2010
Buna ziua,
Asa cum am raspuns si unui alt utilizator, in cazul in care nu reusiti sa va intelegeti cu asociatul d-voastra, puteti alege calea instantei de judecata.
Introduceti actiune in retragere a asociatului la Tribunal (conf. art. 226, alin 1, lit.c din Legea 31/ 1990 - citatul din lege v-a fost oferit, deja, in raspunsurile unor colegi).
Competenta teritoriala apartine instantei locului unde societatea isi are sediul social.

Trebuie sa tineti cont de faptul ca legea prevede ca asociatul (in speta, d-voastra) se poate retrage numai pentru motive temeinic justificate, cum ar fi: neintelegeri grave intre asociati, repingererea de catre ceilalti asociati a ofertei rezonabile de vanzare a partilor sociale, etc, astfel incat, inainte de a depune actiunea, trebuie sa va puneti la punct strategia.
Corect. prin hotararea tribunalului. Si in actul constitutiv trebuie sa existe mentiunea "in cazul in care ramane un singur asociat in societate, aceasta va functiona ca asociat unic"
Multumesc pentru raspuns. Intrebarea este daca exista o cale legala sa-mi vind partile sociale unei terte persoane ( asociatul meu nu este interesat sa le cumpere).
Fara consimtamantul asociatului nu puteti cesiona partile sociale. Mergeti pe varianta retragerii mentionata mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociati intr-o societate comerciala crysfresh crysfresh Buna ziua.Sant asociat intr-o societate comercial compusa din 3 persoane.Detin 15% in timp ce a doua persoana deetine35%,iar ceea de a treia 50%care este si ... (vezi toată discuția)
Cum se poate "iesi" dintro asociere? florio99 florio99 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti si mie ce trebuie sa fac pentru a-mi incheia socotelile cu un SRL in care sunt asociata cu cineva. Mentionez ca nu am fost ... (vezi toată discuția)
Cum ies dintr-o societate comerciala daca asociatul meu nu vrea? cioceanu mona cioceanu mona am o societate comerciala cu raspundere limitata. cu 2 asociati cu drepturi depline si amandoi administratori. si cu procent de 50% -50%. cum pot face sa ies ... (vezi toată discuția)