avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Hartuire morala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Hartuire morala

Buna. Am o problema.. O fata la scoala ma hartuieste, ma impinge si ma ameninta ca va arata prin oras poze indecente cu mine. Ce ar trebui sa fac? Am incercat sa vorbesc cu ea si parintii mei au vorbit cu ea de asemenea si nu vrea sa renunte la santaj si amenintari. Eu sunt minora, iar ea majora. Nu am dovezi ca ma hartuieste, dar am martori. Va rog ajutati-ma .
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 17:06, 5 Octombrie 2010
Daca aveti martori,puteti incerca sa comunicati ,sau parintii dvs sa comporte discutii concrete cu parintii acesteia,care pot dispune succesiv masurile necesare,astfel incat respectiva sa fie determinata a se retine a mai face actiuni care pot sa va lezeze drepturile
E foarte bine ca ai sprijinul parintilor.
Un prim pas ar fi sa incercati sa luati legatura cu parintii batausei.
Poate asta o ajuta cumva sa se linisteasca.

Daca nu, din ceea ce descrii tu pare ca ar putea fi vorba de mai multe infractiuni (adica probleme penale, care presupun cazier si condamnare daca batausa este majora).
Sa stii ca legea penala pedepseste infractiunile de amenintare, santaj, loviri si alte violente.
martorii sunt dovezi ale acestor infractiuni, si este bine pentru tot ce se intampla sa ai martori (colegi, prieteni, parinti).
Nu stiu in ce masura scoala te poate ajuta, dar poate ar fi bine ca parintii sa incerec sa vada daca poti obtine ajutor acolo (daca fata e colega cu tine, sa i se atraga atentia / scada nota la purtare etc. |Daca nu e din scoala, sa i se interzica accesul in incinta scolii).

In fine, pentru amenintari, santaj, loviri, poti face plangere penala (la politie sau la parchet, iar ei vor investiga ce se intampla).
E bine sa discuti cu parintii despre asta, sa nu faci nimic singura.
Poate ca parintii gasesc si un avocat sau pe cinvea cu studii juridice care sa va indrume.
E bine sa nu te lasi agresata, si sa iti aperi drepturile, impreuna cu parintii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost amenințat cu bătaia dacă nu trimit poze în ipostaze indecente. cum mă pot apăra? Daniel12 3georgel Daniel12 3georgel Am fost amenințat de un individ pe Facebook că dacă nu-i trimit poze în ipostaze indecente mă va bate. I-am dat block. Dar ma sunat și ma amenințat că ... (vezi toată discuția)
Minorul poate depunde plangere penala? AlexandraRaluca96 AlexandraRaluca96 Buna,as avea si eu nevoie de un raspuns urgent.Sunt minora am 16 ani,am avut pana de curand o relatie cu un baiat de 21 de ani,tin sa mentionez ca am avut ... (vezi toată discuția)
Hartuire morala? anca_12 anca_12 Buna seara! Va solicit ajutorul si un supliment de informatii in ceea ce priveste o problema mai ciudata pe care nu stiu cum sa o rezolv in temei legal; am ... (vezi toată discuția)