avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... student master id poate beneficia de somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

student master id poate beneficia de somaj?

buna.am o dilema..am terminat facultatea si imi caut un loc de munca (pana acum nu am gasit nimic) si ma gandeam sa ma inscriu pentru indemnizatia de somaj..dar as vrea totusi sa ma inscriu si pentru master (undeva la o univ particulara, la ID)...si nu stiu daca o sa am voie la somaj?!? ce e de facut?..tin sa mentionez ca nu am mai lucrat pana acum. multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:45, 5 Octombrie 2010
1. Trebuie sa va inscrieti la Agentia de Somaj in cel mult 60 de zile de la data absolvirii.
2. Legea 76/2002 (legea somajului) spune:
Art.42...
(2) Nu beneficiază de indemnizaţie de şomaj absolvenţii care, la data solicitării dreptului, urmează o formă de învăţământ.
3. In scriet-va la somaj si apoi, daca veti merge la masterat, vorbiti la AJOFM si in cel mai rau caz va inceteaza indemnizatia de somaj cu data inceperii cursului de masterat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutorul de somaj dianabalan dianabalan Buna ziua, Doresc sa-mi spuneti daca un student, Facultate de stat la zi, in an terminal, in iulie sustine examenul de licenta, poate benficia de ajutorul de ... (vezi toată discuția)
Ajutor somaj Surub Surub Pot beneficia de ajutor de somaj, daca firma la care lucrez ma disponibilizeaza? Mentionez faptul ca urmez si cursurile unei facultati forma de invatamant ID, ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie de somaj dupa terminarea facultatii? oopait oopait Buna ziua!Am 42 ani, sunt studenta la id anul 2 si la anul in ultimul an de facultate, as dori sa ma mut la zi.In momentul de fata nu am servici si am ... (vezi toată discuția)