am divortat si am deschis actiune de evacuare pe ordonanta presedentiala impotriva fostei sotii care locuieste in continuare in apartamentul care este ipotecat si pentru care eu platesc ratele la banca.contractul de credit este incheiat intre mine si banca,fara fosta sotie, insa ea apare in ipoteca deoarece este trecuta in actul de vanzare-cumparare al apart.eu stiam ca cererile de eva cuare pe ord.pres. se judeca in regim de urgenta insa judecatorul a amanat cauza inca 35 de zile si a cerut sa vin cu martori.nu era normal sa fie un termen mai mic?pot sa adaug o alta cerere pentru stabilirea de catre instanta a proprietarului apartamentului?tot partaj se face si in cazul bunurilor ipotecate?va rog sa imi raspundeti si mie.
legea ii da dreptul la jumatate din apartament.dvs va trebui sa probati in instanta cu martori, acte ca doar dvs ati platiti casa pt a va fi atribuita integral.
buna observatie.sunt cu ratele si intretinerea la zi.hot. de divort mi-a incredintat si copilul.maine ,poimaine,cine stie....eu platesc,fosta locuieste linistita si o sa vrea si jumatate din apart.practic nu mai pot sa scap de ea din apartament.ea la termene nu se prezinta.daca deschid partaj cred ca se termina in trei ani,nu pot sa o mai suport atat timp in casa
In situatia actuala a dosarului privind ordonanta presedintiala, am retineri, intrucat aceasta procedura speciala in temeiul careia, instanta de judecata poate dispune masuri vremelnice, in cazuri urgente, pentru:
- pastrarea unui drept care s-ar pagubi prin intarziere;
- prevenirea unei pagube iminente si care nu s-ar putea repara;
- inlaturarea piedicilor ce s-ar ivi cu prilejul unei executari.
In opinia mea, ar fi trebuit sa incepeti cu partajul pe imobil si sa terminati cu evacuarea ...
Daca minorul v-a fost incredintat sansele ar trebui sa va sporeasca cu cel putin 80% in ceea ce priveste evacuarea.Daca stati cu chirie si ea locuieste nestingherita in locuinta care desi a fost cumparata in timpul casatoriei urmeaza sa va revina si dvs. nu aveti unde locui cu minorul...urgenta este maxima...desi legea nu face vorbire despre o asemenea urgenta...
Dar, daca aveti o alta locuinta lucrurile pot merge ceva mai incetinit...
Procesul de partaj trebuie si el gandit intrucat pare sa fie posibila o tranzactie si sa scapati si de taxa de timbru care ar putea sa va coste mult...
Partaj
avocat
buna seara ,sunt mihaela,in mai 2007 am terminat divortul si nu am deschis proces de partaj pana in mai 2008,fostul meu sot ma scos afara impreuna cu cei 4 ... (vezi toată discuția)