avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... plata acoperisului.......ma puteti ajuta?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

plata acoperisului.......ma puteti ajuta?

cum se calculeaza plata acoperisului la bloc?este egala pt toti locatari?....pnetru ca s-a reparat,dar ploua.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Ianuarie 2008
claudiu dumitrascu, utilizator
Cel mai recent răspuns: carmi1181 , utilizator 14:21, 26 Ianuarie 2008
In Hotararea pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr.230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari la art. 17 alin. ş, se spune că:
Art. 17 - (1) Comitetul executiv al asociaţiei de proprietari are următoarele atribuţii:
ş) ia toate măsurile pentru aducerea la starea dinaintea producerii evenimentului a zonei în care se efectuează reparaţii la părţile comune, urmând ca sumele aferente reparaţiilor respective să fie suportate de toţi proprietarii proporţional cu cota indiviză.
Ultima modificare: Duminică, 6 Ianuarie 2008
Mihai17, utilizator
Lucrarile de reparatii se fac cu garantie, daca ploua puteti solicita firmei care a facut reparatiile sa le refaca.
Din cate am inteles, vreti sa aflati cat si cum plateste fiecare apartament reparatiile la acoperis. Raspunsul este pe cote parti, in functie de suprafata apartamentului. Astfel poprietarii de ap. cu trei camere vor plati mai mult decat cei cu 2 sau 1.

Partea cu reparatul e mai complicata.
Ce legatura are cine plateste cu faptul ca totusi ploua?
Platesc toti locatarii, normal, ca altfel se intinde igrasia si umezeala de la ultimul etaj in jos daca n-ar fi interesul tuturor.
Legatura este ca acoperisul s-a facut,fara sa ne intrebe cineva ceva(administratorul).Si de ce sa platesti un lucru pentru care nu ai fost instiintat,adica s-a facut dupa ureche si dupa o saptamana de la reparatie a inceput sa ploua.(la cei de la 4,bineinteles)si toata lumea este nemultumita si nu mai spunem ca acoperisul s-a facut in noiembrie 2007,cand nu era tocmai vreme de reparat acoperisul,iar firma care a facut va repara cand vine vremea buna(la primavara/vara),atunci si noi de ce n-am plati la fel ?:-/

Alte discuții în legătură

Reparare acoperis,platim toti,mai putin 2 apartamente... mimozi mimozi sint proprietar al unui apartament de bloc si stau la ultimul etaj.vVecina s-a tot plins ca-i ploua in casa,drept urmare,s-a dus la asociatie sa se repare ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea termica a acoperisului catalinmos catalinmos Buna ziua, Locuiesc in Brasov, intr-un bloc cu 4 etaje si 2 scari, un total de 35 de apartamente si din nefericire, locuiesc la etajul 4. S-a inceput ... (vezi toată discuția)
Implicarea asocietiei de locatari in reparatia acoperisului Gabry Gabry Buna ziua, Locuiesc la ultimul etaj intr-un imobil cu 4 etaje. In urma cu 1 an si jumatate am reparat din banii proprii acoperisul, pe toata suprafata ... (vezi toată discuția)