avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... plata acoperisului.......ma puteti ajuta?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

plata acoperisului.......ma puteti ajuta?

cum se calculeaza plata acoperisului la bloc?este egala pt toti locatari?....pnetru ca s-a reparat,dar ploua.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Ianuarie 2008
claudiu dumitrascu, utilizator
Cel mai recent răspuns: carmi1181 , utilizator 14:21, 26 Ianuarie 2008
Iar.....logic nu ar fi sa se plateasca egal pentru ca un apartament la etajul unu costa,cat costa,iar unul la etajul patru costa mai putin.....iar uni oameni cauta sa nu cumpere apartamente la etajul 4 tocmai din cauza acoperisului...
Nu se plateste egal, ci in functie de procentul din proprietatea comuna detinut.
Si, daca o luati asa cu repartizarea costului acoperisului, va intreb si eu cine profita mai mult de repararea acoperisului? Nu cei de la 4? Ca nu le mai ploua direct in case si ca le creste valoarea imobilului?

Oricum, daca este vina asociatiei ca a tocmit lucrari proaste, va puteti intoarce impotriva celor care au semnat contractul de prestari servicii cu firma de reparatii. Daca a gresit numai firma, o puteti da pe aceasta in judecata sau sa refuzati plata pentru neindeplinirea corespunzatoare a obligatiei.
Cum considerati.
Dezavantajele proprietatilor la bloc. Nu conteaza valoarea apartamentului, ci faptul ca se afla intr-un imobil care are parti comune, al caror coproprietar sunteti. Si in calitate de coproprietar aveti obligatia sa participati la plata reparatiei acoperisului, care este parte comuna chiar daca se situeaza efectiv numai in capul celor de la ultimul etaj. Iar plata se face cum a spus AVLIL.

Faptul ca reparatia s-a facut prost e alta problema. Puteti sa refuzati indeplinirea obligatiei de plata a reparatiei atat timp cat nu a fost respectata obligatia de efectuarea a reparatiei.

Ma indoiesc ca este vina asociatiei ca s-au efectuat lucrarile prost. Constructorul ar trebui sa stie in ce conditii se pot efectua anumite lucrari, nu asociatia. In plus asociatia are obligatia de a intretine in stare de functionare partile comune, prin urmare de a incheia contracte cu cei care sunt abilitati in a efectua anumite lucrari. Tot atat de adevarat este ca asociatia este obligata sa caute oferta cea mai buna, nu sa aleaga primul sosit.
Ultima modificare: Vineri, 11 Ianuarie 2008
ContSters17674, utilizator
Reparatia acoperisului se suporta de toti proprietarii/ locatarii, in functie de cota indiviza detinuta.
Locatarii vor suporta numai ceea ce se poate dovedi cu acte :P
Reparatia blocului se plateste de toti proprietarii in functie de cota pe care proprietatea lor o are din bloc. De ex. proprietarul unei garsoniere nu va plati la fel ca proprietarul unui apartament de 3 camere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reparare acoperis,platim toti,mai putin 2 apartamente... mimozi mimozi sint proprietar al unui apartament de bloc si stau la ultimul etaj.vVecina s-a tot plins ca-i ploua in casa,drept urmare,s-a dus la asociatie sa se repare ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea termica a acoperisului catalinmos catalinmos Buna ziua, Locuiesc in Brasov, intr-un bloc cu 4 etaje si 2 scari, un total de 35 de apartamente si din nefericire, locuiesc la etajul 4. S-a inceput ... (vezi toată discuția)
Implicarea asocietiei de locatari in reparatia acoperisului Gabry Gabry Buna ziua, Locuiesc la ultimul etaj intr-un imobil cu 4 etaje. In urma cu 1 an si jumatate am reparat din banii proprii acoperisul, pe toata suprafata ... (vezi toată discuția)