avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale incidenta bancara
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

incidenta bancara

Ce i se poate intamplaunei persoane juridice care intra in incidenta de plata?Acesta isi plateste datoria fata de furnizor cu cash, dar intre timp este citat de politia economica.La ce se poate astepta?Considerati ca ar trebui sa fie insotit de un avocat atunci cand merge la politia economica?Multumesc
Cel mai recent răspuns: ella86 , utilizator 10:32, 6 Octombrie 2010
O societate comerciala poate sa-si onoreze obligatiile de plata catre furnizori/prestatori de servicii prin utilizarea instrumentelor de plata (cecuri, bilete la ordine, cambii, trate). Atunci cand un partener de afaceri introduce pe circuit bancar un instrument bancar, ar fi fair play sa-si anunte celalalt partener care trebuie sa plateasca, astfel incat, acesta din urma sa-si asigure suficient disponibil in contul de la banca, pentru a-si onora plata fara probleme. Daca disponibilul din cont nu este suficient, banca nu ordona plata si este obligata sa raporteze titularul contului la centrala incidentelor de plata. Aceste consemnari in CIP au efecte asupra relatiilor de plata viitoare ale societatii cu partenerii sai de business. Consemnarile CIP raman active in istoric 7 ani si orice banca poate sa-l vada la momentul oferirii unor facilitati de descoperit de cont sau scontari de instrumente de plata. Din acest motiv, avand un istoric prost de plata, veti fi refuzat la contractarea unor asemenea credite pentru acoperirea unor nevoi temporare de lichiditati.
Daca ati efectuat plata cash, furnizorul dvs trebuia sa va anunte ca a dat drumul pe circuit unui instrument de plata sau putea sa-l retraga, inainte de a-i da cursul circuitului bancar. Banuiesc ca, aveti dovada de plata a sumei respective, cash.
Ar fi indicat ca la intrevederea cu politia economica sa mergeti insotiti de un avocat.
Multumesc pentru raspuns.E cineva care care il poate insoti maine la ora 14:00?Contra cost bineinteles.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire file cec robertsega32 robertsega32 Buna ziua. Un partener de afaceri ne-a solicitat sa ii returnam toate filele cec pe care ni le-a inmanat, pentru plata la termen a produselor livrate, intrucat ... (vezi toată discuția)
Bo analici analici Buna ziua Am un bilet la ordin de la un furnizor care are data scadenta 31.01.2012 intrebarea mea este daca mai pot sa il depun la banca pentru ridicarea ... (vezi toată discuția)
Centrala incidentelor de plati RaluHecsko RaluHecsko Buna ziua, Sotul meu a aflat ca figureaza in CIP cand am optat sa aplicam pentru un credit imobiliar. Stiind ca nu a avut datorii la banci a facut ... (vezi toată discuția)