avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Prima casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Prima casa

Prima casa sau finantare pentru casa. De ce acte am nevoie ca sa obtin un credit pentru prima casa sau finantare la blocurile noi pentru un apartament. Multumesc
Cel mai recent răspuns: MONICA ROXANA Voinea , Consultant credite si finantari 21:20, 5 Octombrie 2010
Angajatii bancari va pot sfatui si totodata va dau o lista cu documentele ce urmeaza sa le prezentati. Majoritatea site-urilor bancilor au aceste informatii.
Pentru a beneficia de programul „Prima Casă 2" trebuie sa tii cont de urmatoarele 7 etape:

1. Depunerea cererii de finanţare la o banca comerciala care acorda credite ipotecare pentru acest program
2. Analiza eligibilităţii, conform normelor bancare
3. Solicitarea garanţiei la Fondul de Garantare
4. Analiza solicitării garanţiei la Fondul de Garantare
5. Acordarea garanţiei către bancă de către Fondul de Garantare
6. Aprobarea dosarului clientului
7. Înscrierea ipotecii, de către bancă, pe numele statului.

Valoarea avansului pentru acest program este de 5% din valoarea imobilului, iar a garantiei acordate de Fondul de garantare de maxim 70000 EUR. Documentele necesare pentru banca sunt cele uzuale pentru un credit ipotecar. In plus, trebuie facuta dovada ca, nu sunteti proprietar al vreunui imobil pana la data contractarii creditului.
Pentru detalii privind actele necesare solicitate de banci la acordarea acestor finantari, consultati site-urile acestora de pe net sau faceti cate o vizita de documentare.
Succes :yes:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament luat prin programul prima casa euggen23 euggen23 Buna ziua tuturor, am o nelamurire in caz ca ma pueti ajuta. Prin februarie-martie 2010 am cumparat un apartament prin prima casa, iar acum as ... (vezi toată discuția)
Ridicare ipoteca imobil NICOLETA_NIKI NICOLETA_NIKI la ce perioada de timp se poate muta ipoteca dupa un imobil achizitionat prin programul prima casa pe alt imobil, fara a achita ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, sunt divortata de 7 ani, am impreuna cu fostul sot ... Andra5 Andra5 Buna ziua, sunt divortata de 7 ani, am impreuna cu fostul sot un credit de nevoi personale garantat cu veniturile mele si ipoteca pe un imobil, proprietatea ... (vezi toată discuția)