avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Disponibilizare ambii soti
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Disponibilizare ambii soti

Intr-o Primarie, dupa desfasurarea concursului organizat pentru disponibilizari, a rezultat ca ambii soti din familie sunt concediati. Poate beneficia vreunul din ei de o prevedere care sa impiedice asta?
Daca exista post temporar vacant in departamentul unuia, se poate solicita direct ANFP-ului redistribuirea unuia dintre soti, care a lucrat in acel departament, pe acel post?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: cristina 33 , utilizator 13:59, 10 Octombrie 2010
Buna ziua !
Avand in vedere prevederile legale si tinand cont de criteriile de disponibilizare , consider ca puteti sesiza conducerea autoritatii publice locale si ANFP- ul in acest sens. In urma raspunsului primit, daca este nefavorabil sau nu primiti raspuns in termenul legal de 30 de zile, puteti ataca dispozitia de concediere in instanta.
Cu stima !
Deoarece responsabilul cu Resursele umane nu este foarte cooperant, intreb in continuare:
Care sunt prevederile la care se poate apela?
Functionarul in cauza poate sesiza direct ANFP-ul sau doar Autoritatea Locala in cauza trimite lista cu functionarii care ar urma sa fie trecuti in corpul de rezerva, pentru a fi eventual redistribuiti?

Multumiri, din nou!
legea nr. 188/1999
Art.99
"(5) În cazurile prevăzute la alin. (1) lit. b), c), şi e), în perioada de preaviz, dacă în cadrul autorităţii sau instituţiei publice există funcţii publice vacante corespunzătoare, aceasta are obligaţia de a le pune la dispoziţie funcţionarilor publici."
pentru a beneficia de redistribuire, trebuie sa fiti in corpul de rezerva al fct publici. :)
Autoritatea locala trimite lista la ANFP.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redistribuire cristina 33 cristina 33 Cum se face redistribuirea intr-o functie de conducere? In ce conditii? Infiintezi un post si apoi redistrubui?Se face prin concurs sau daca ai detinut ... (vezi toată discuția)
Procedura de ocupare a unui post prin redistribuire Oniga Oniga Buna ziua. Rugamintea mea este daca puteti sa ma indrumati vis a vis de pasii ce trebuie urmati pentru a putea ocupa un post suspendat, prin redistribuire ... (vezi toată discuția)
Corpul de rezerva al functionarilor publici dana jauca dana jauca Am fost disponibilizata dintr-o institutie publica in septembrie 2010 si mi s-a comunicat verbal ca fac parte din corpul de rezerva al functionarilor publici ... (vezi toată discuția)