numele meu este amalia si am nevoie de o lamurire cu privire la cazuri de corupere de minori. un ex: cand este vorba de corupere de minori?daca fata are 17 si un copil iar tatal este major...fata nu vrea sa il denunte si nici sa isi asume raspunderea pt copil...este vorba de corupere de minori?multumesc
Buna ziua. Am o intrebare legata de acest subiect sper sa ma puteti ajuta. In cat timp se prescrie, daca se prescrie, fapta de corupere de minori in cazul in care nu exista o plangere?
5 ani sau 8 ani in functie de incadrarea juridica concreta data faptei daca va referiti la prevederile art 202 cod. pen.
Daca e minor faptuitorul asa e termenul de prescriptie se reduce la jumatate.
Femeia nu stie la ce se refera, ea intreaba tocmai ca nu stie... Si oricum, ce-i la 202, ar trebui sa fie o infractiune, nu? Ca prescriptia e mai inainte, corect?
Asa, deci art. e 122: Termenele de prescripţie a răspunderii penale pentru persoana fizică sunt:
a) 15 ani, când legea prevede pentru infracţiunea săvârşită pedeapsa detenţiunii pe viaţă sau pedeapsa închisorii mai mare de 15 ani;
b) 10 ani, când legea prevede pentru infracţiunea săvârşită pedeapsa închisorii mai mare de 10 ani, dar care nu depăşeşte 15 ani;
c) 8 ani, când legea prevede pentru infracţiunea săvârşită pedeapsa închisorii mai mare de 5 ani, dar care nu depăşeşte 10 ani;
d) 5 ani, când legea prevede pentru infracţiunea săvârşită pedeapsa închisorii mai mare de un an, dar care nu depăşeşte 5 ani;
e) 3 ani, când legea prevede pentru infracţiunea săvârşită pedeapsa închisorii care nu depăşeşte un an sau amenda.
Pentru minori e jumatate termenul. Daca ne spuneti ce s-a intamplat, poate va ajutam si sa vedem unde se incadreaza.
Daca fata a intretinut relatii sexuale cand era minora cu un baiat care era major si acum, dupa ce fata a implinit varsta majoratului, baiatul mai poate fi acuzat de corupere de minori?
Corupere de minori?
amein
Stimati avocati,as dori sa imi comunicati parerea dumneavoastra in legatura cu urmatoarea situatie: unu baiat de 19 ani e impreuna cu o fata in varsta de 15 ... (vezi toată discuția)