avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Clarificare plata comisioane bancare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Clarificare plata comisioane bancare

Buna ziua,
Va supun atentiei situatia urmatoare solictand un sfat pertinent: in anul 2009 am contractat un credit ,, Prima Casa,, in euro la BRD, in conditiile respective inclusiv plata comisionului de administrare a creditului si comisionul de administrare a contului curent.Dupa adoptarea OUG 50/2010, m-am adresat BRD solicitan clarificarea situatiei celor 2 comisioane de administrare, actul normativ precizand clar la art. 36, plata comisionului de administrare credit sau comisionul de administrare cont curent, eu platind ambele comisioane.Pe data de 30.09.2010 BRD imi raspunde ca OUG50/2010 nu se aplica la creditul meu, invocand art. 2, litera i! Intrebarea e ce pot intreprinde pt a inlatura unul dintre comisioane?
Ultima modificare: Joi, 7 Octombrie 2010
mihalache70, utilizator
Cel mai recent răspuns: mihalache70 , utilizator 21:41, 8 Octombrie 2010
Sa va adresati in scris si sa solicitati bancii expres eliminarea unui comision pe considerentele si in virtutea respectarii ordonantei.

Obligatotiu in scris si la cererea dumneavoastra sa luati un nr de inregistrare, abia ulterior puteti apela la ANPC si restul cailor legale .
Am solicitat bancii expres eliminarea unui comision pe considerentele si in virtutea respectarii ordonantei dar banca mi-a raspuns ,,ca OUG 50/2010 nu se aplica contractelor ,,Prima Casa,, respectiv contractelor de credit referitoare la credite acordate unui public restrans pe baza unei dispozitii legale de interes general, la rate ale dobanzii mai mici decat cele practicate in mod obisnuit pe piata sau fara dobanda ori in conditii care sunt mai avantajoase pentru consumator decat cele obisnuite de pe piata si cu dobanzi mai mici decat cele practicate in mod normal pe piata. In aceste conditii pentru contractul dvs nu se aplica OUG 50/2010,,.
Acesta e raspunsul scris al BRD ! E normal asa?
Acest tip de credit pe care il aveti dvs angajat priveste un obiect determinat si a fost acordat in conditii de pret sub cele ale pietii creditului ipotecar, conform reglementarilor legale in vigoare. Fiind cu adresabilitate restransa, nu se incadreaza in prevederile OUG 50/2010, asa cum ati primit precizarea si de la banca respectiva. In aceste conditii, este practic imposibil sa reusiti eliminarea unuia din cele doua comisioane nominalizate.
Puteti decide daca va adresati cu o plangere la ANPC si ulterior instantei. Sansele de a se elimina unul dintre comisioane, in cazul dvs, sunt extrem de reduse.
Multumesc frumos pt sfaturi !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comision de risc elis57 elis57 Am un creditin derulare la BCR. Am inteles ca o data cu intrarea in vigoare a ordonantei 50/2010 banca nu mai trebuie sa-mi perceapa comision de risc. Am ... (vezi toată discuția)
Comision de risc paul_anita paul_anita As dori sa deschid proces impotriva bancii care refuza sa elimine in conformitate cu OG 50/2010 comisionul de risc din contractul de credit. Ce fel de actiune ... (vezi toată discuția)
Oug 50/2010 si introducerea unui nou comision neprevazut in contract T.O. T.O. OUG 50/2010 s-a vrut a avea intentii bune, dar pe unii debitori i-a faultat. Eu m-am pricopsit cu un comision nou pe care nu il aveam in contractul initial. ... (vezi toată discuția)