avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... mandat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

mandat

Într-un caz penal,dupa pronuntare,in cazul in care se da sentinta cu inchisoare,în câte zile se da mandatul pentru incarcerare(sau cu s-o fi numind)
Multumesc
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 20:55, 7 Octombrie 2010
in aceeasi zi in care hotararea ramane definitiva si irevocabila
avocat Cristina Popescu
mandatul va fi emis imediat cand hotararea devine definitiva si irevocabila.
daca este prima instanta cea care da sentinta ,precum si daca este instanta de apel atunci mandatul se emite la 10 zile de la luarea la cunostinta de catre inculpat a sentintei.
in cazul in care e decizia instantei de recur atunci ramane definitiv de la pronuntarea deciziei insa mai trece o zi doua pana ajunge dosaru de la instanta de recurs pana la instanta de fond care emite mandatul si-l inainteaza politiei pentru a-l pune in executare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre condamnare si contestare in anulare in penal gabitzu1ro gabitzu1ro Buna.Explicatie: 10/01/2012 Condamnare (JUDECATORIA CLUJ) Solutie: Condamnă pe inculpatul V.C. la pedeapsa de 3 ani închisoare pentru săvârşirea ... (vezi toată discuția)
Se libereaza sau nu ? doberv doberv ipotetic sa presupunem ca judecatoria x a prelungit masura arestarii preventive,inculpatul a facut recurs impotriva acestei hotarari ,recurs care s-a respins ... (vezi toată discuția)
Decizie pronuntata de curtea de apel in recurs nikolos nikolos ,,curtea de apel admite recursul formulat de parchet si sporeste pedeapsa la 2 ani inchisoare \\".citat depe portalul minsterul justitiei Cum aflu daca este ... (vezi toată discuția)