avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Depunere cerere de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Depunere cerere de divort

Buna ziua,

As avea si eu o intrebare. In cazul in care divortul este de comun acord, iar cererea este semnata de ambii soti, este suficient ca doar unul dintre ei sa mearga sa depuna cererea? Sau trebuie sa o depuna impreuna?
Multumesc frumos,
Valentina
Probabil ca sunt deja cunoscute conditiile pentru desfacerea casatoriei prin acord, din moment ce alta a fost intrebarea si a fost la obiect ;). In alta ordine de idei, pentru a oferi raspunsul complet, cred ca mai era o conditie, cea a trecerii unui an de la incheierea casatoriei.

Daca sunt intrunite conditiile pentru acord, nu trebuie dovedita nici o culpa, exclusiva sau comuna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort de comun acord aghiuta aghiuta la depunerea cererii de divort prezenta ambilor soti este obligatorie? (vezi toată discuția)
Cerere reconvenþionalã_divorþ prin acordul pãrþilor_taxã de timbru CatanaNelu CatanaNelu Urmează să depun o cerere reconvenţională prin care solicit desfacerea căsătoriei prin divorţ cu acordul părţilor. Este îndeajuns taxa judiciară ... (vezi toată discuția)
Divort la cinci luni dupa casatorie sonder sonder Buna.Am nevoie de cateva informatii legate de divort.Suntem casatoriti de cinci luni,nu avem copii,nu vor exista bunuri de impartit,totul se face de comun ... (vezi toată discuția)