avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... drepturile de tata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

drepturile de tata

m-ar interesa ce acte mi-ar trebu sa ii iau drepturile de tata , suntem divortati din 2001 avem o ficaimpreuna si nu a platit niciodata pensia limentara si nici macar nu a venit sa o viziteze, nu sa interesant niciodata de ea?
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 12:57, 10 Octombrie 2010
Nu poate fi decazut din drepturi un parinte numai pentru simplul fapt ca nu a achitat pensia de intretinere in favoarea minorului.
Aveti la indemana, asa cum au spus si colegii mei, urmatoarele cai sanctionatorii:
- executarea silita a debitorului pentru sumele reprezentand pensia de intretinere datorata pe ultimii 3 ani;
- plangere penala impotriva acestuia pentru savarsirea infractiunii de abandon de familie. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decadere din drepturi parintesti pilbak tunde pilbak tunde BUNA! AS DORI SA STIU DACA TATAL POATE FI DECAZUT DIN DREPTURI PARINTESTI PENTRU NEPLATA PENSIEI DE INTRETINERE. MENTIONEZ CA NU ISI VIZITEAZA COPILUL DELOC. ... (vezi toată discuția)
Daca ma puteti la o nelamurire adryan35 adryan35 Se poate ca mama sa ceara instantei sa fie decazuta din drepturile parintesi ca astfel renuntand la copil sa evite plata pensiei alimentare? Este vorba despre ... (vezi toată discuția)
Cine imi plateste pensia alimentara pt minor? andd andd buna seara,am o intrebare daca ma poate lamuri cineva.am divortat anul trecut in august desi am iregistrat cererea de divort din 2010,sotul meu a fost obligat ... (vezi toată discuția)