avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale executare vs faliment
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

executare vs faliment

speta e cam asa:
in urma admiterii unei somatii de plata, am investit o cu f. executorie si am mers la executor.
Intre timp, impotriva firmei debitoare a fost declansata procedura insolventei.
Acum, eu ca si creditor cum procedez: merg cu dosarul de executare in continuare (si achit onorariul execut.) sau ma inscriu pe tabelul creditprolor si renunt la executare??
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:34, 8 Octombrie 2010
A fost deja deschisa procedura?
De la data deschiderii procedurii de faliment se suspenda de drept toate actiunile judiciare si extrajudiciare-L85/2006-

Daca s-a deschis procedura-te inscrii la masa credala.
Ultima modificare: Vineri, 8 Octombrie 2010
Costel DRAGOMIR, Avocat
Cu executarea ati terminat.
Mergeti la procesul cu insolventa.
ar trebuie sa va inscrieti la masa credala.
daca e deschisa procedura insoventei, faceti o cerere de inscriere la masa credala conform prevederilor art. 36 din Legea 85/2006 " De la data deschiderii procedurii se suspenda de drept toate actiunile judiciare sau extrajudiciare pentru realizarea creantelor asupra debitorului sau bunurilor sale."
Va multumesc. Asa stiam si eu, doar ca eram un pic in dubii vazand ca executorul insista in achitarea onorariului pentru incepereaexecutariiX-(

Alte discuții în legătură

Publicatie vanzare executor - insolventa debitor carina.ionescu carina.ionescu Buna ziua, As dori sa aflu ce urmeaza sa se intample in situatia mea. Avem un proces de executare silita impotriva unui debitor, am afisat, ieri, publicatia ... (vezi toată discuția)
Suspendare actiune dacmoto dacmoto Buna seara, As dori sa stiu daca se aplica art 36 din L85/2006 si in cazul unei cereri de investire cu formula executorie a unui BO. Debitoarea are calitate ... (vezi toată discuția)
Executare iancu123 iancu123 daca am trimis o cerere de executare silita la un executor, si intre timp debitorul a intrat in faliment, pot sa ma inscriu si la masa credala fata de acelasi ... (vezi toată discuția)