avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Publicatie vanzare executor - insolventa debitor
Discuție deschisă în Executare silită

Publicatie vanzare executor - insolventa debitor

Buna ziua,
As dori sa aflu ce urmeaza sa se intample in situatia mea. Avem un proces de executare silita impotriva unui debitor, am afisat, ieri, publicatia de vanzare a bunurilor sechestrate de noi. Insa se complica situatia, intrucat debitorul ne-a informat ca Finantele, a deschis procedura insolventei, inclusiv s-a ales si administratorul judiciar.
Noi cat si executorul nu am fost informati de aceasta situatie, iasa debitorul este de acord sa luam o parte din bunurile sechestrate in contul datoriei, iar executorul sa ne faca dovada.
Mai este posibil acest lucru?
Cum ar trebui sa procedam? Iar bunurile sechestrate de noi ce se intampla cu ele?
Cel mai recent răspuns: carina.ionescu , utilizator 10:37, 15 Decembrie 2009
Daca s-a numit deja un administrator judiciar, debitorul nu mai poate dispune legal de calitatile conferite de functia de administrator.
Daca executarea silita a inceput anterior declararii starii de insolventa a debitoarei, va puteti inscrie la masa credala.Oricum ar fi indicata contactarea de catre executor a administratorului judiciar deoarece creantele datorate MF ar avea prioritate...
Ultima modificare: Duminică, 13 Decembrie 2009
Iuliana Cermak, Avocat
conform art 36 din Legea 85/2006 privind procedura insolventei, de la data deschiderii procedurii se suspendă de drept toate acţiunile judiciare sau extrajudiciare pentru realizarea creanţelor asupra debitorului sau bunurilor sale.

Publicitatea in astfel de dosare se face prin Buletinul Procedurilor de insolventa.
Nu mai puteti continua legal executarea. Dar puteti solicita instantei valorificarea unor bunuri daca le aveti in garantie.

In aceste conditii procedura este cea prevazuta de legea 85. VA inscrieti la masa credala. Atentie la termenele pe care trebuie sa le respectati.
Ultima modificare: Marți, 15 Decembrie 2009
Narcizaa, utilizator
Narcizaa a scris:

Publicitatea in astfel de dosare se face prin Buletinul Procedurilor de insolventa.
Nu mai puteti continua legal executarea. Dar puteti solicita instantei valorificarea unor bunuri daca le aveti in garantie.


Din pacate bunurile sunt doar sechestrate la sediul debitorului, nu le avem in garantie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita sau inscriere la masa credala? ddianna ddianna Buna ziua, In calitate de creditor, am obtinut o hotarare judecatoreasca executorie de drept, in ceea ce priveste un debitor impotriva caruia, intre timp s-a ... (vezi toată discuția)
Executare vs faliment Monica H. Monica H. speta e cam asa: in urma admiterii unei somatii de plata, am investit o cu f. executorie si am mers la executor. Intre timp, impotriva firmei debitoare a ... (vezi toată discuția)
Reinsertie debitoare otilia13 otilia13 Buna ziua, Un debitor a intrat in procedura de insolventa iar in urma reorganizarii judiciare acesta a fost repus in situatia anterioara, Societatea ... (vezi toată discuția)