avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 189 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită poprire salar giranti
Discuție deschisă în Executare silită

poprire salar giranti

buna seara. un credit de la creditcoop, debitorul nu mai poate plati ratele; banca infiinteaza poprire pe salarul unui girant( in 2008- poprirea reprezinta cam 70% din rata), iar in august 2010, prin executare silita, pune poprire pe salarul celuilalt girant(1/3 din salar-care ar acoperi toata rata debitorului). intrebarea mea este: exista un prag de retinere din salarul celor doi giranti?(impreuna fac cam 170% rata). se poate face contestatie la titlu pentru a se lamuri cat exact trebuie retinut de la al doilea girant? multumesc. revin cu lamuriri daca nu am fost prea explicit
Cel mai recent răspuns: ContSters7431 , utilizator 19:26, 8 Octombrie 2010
chiar ar fi indicat sa faceti contestatie.
Eu spun ce zice!! C. muncii ]n art. 164:
(1) Nici o reţinere din salariu nu poate fi operată, în afara cazurilor şi condiţiilor prevăzute de lege.
(2) Reţinerile cu titlu de daune cauzate angajatorului nu pot fi efectuate decât dacă datoria salariatului este scadentă, lichidă şi exigibilă şi a fost constatată ca atare printr-o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă.
(3) În cazul pluralităţii de creditori ai salariatului va fi respectată următoarea ordine:
a) obligaţiile de întreţinere, conform Codului familiei;
b) contribuţiile şi impozitele datorate către stat;
c) daunele cauzate proprietăţii publice prin fapte ilicite;
d) acoperirea altor datorii.
(4) Reţinerile din salariu cumulate nu pot depăşi în fiecare lună jumătate din salariul net.
multumesc de promptitudinea raspunsului. puteti sa ma sfatuiti pe ce temei legal pot formula aceasta conestatie la titlu? adica, exista stipulat undeva in lege ca suma retinuta de la cei doi giranti nu poate depasi valoarea ratei initiale a debitorului? sau, ce altceva? va solicit ajutorul urgent, pentru ca eu abia azi am aflat de poprire si luni expira cele 15 zile de contestatie. multumesc
In cazul executarii silite, NU MAI EXISTA RATA! Contractul a devenit exigibil si ca atare se merge pe recuperarea intregii creante. Executorul poate urmari silit pe toate persoanele care s-au obligat in contract. Mare atentie: DOAR EXECUTORUL POATE INFIINTA POPRIRI!
Ultima modificare: Vineri, 8 Octombrie 2010
ContSters7431, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita liviu.s liviu.s in urma executarii silite, mi s-a pus poprire pe salariu si vanzarea la licitatie a imobilului in care locuiesc.Poprirea pe salariu si pensia alimentara ... (vezi toată discuția)
Cat se poate poprii din salariu? petrans petrans am primit prin executor judecatoresc poprirea unei sume de 69 USD +5500 lei penalizari pentru neplata din 2002 a telefonului mobil.Am inteles ca SC ne facem ... (vezi toată discuția)
Executare wap54 wap54 In urma unei hotarari executorii, cat la suta din salariu se poate executa, daca din salariul cuvenit 1/3 e grevat de alte datorii retinute pe stat? Cum se ... (vezi toată discuția)