avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 381 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nelamurire cu o mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nelamurire cu o mostenire

Am un prieten al carui bunic a murit .Precizez ca bunicul respectivului era orfan,recent descoperindu-si cateva rude(2 nepoti,sau veri ).Bunica lui vrea sa-i lase mostenire apartamentul .Din ce stiu eu nu cred ca se poate acest lucru..sau se poate?Bunica celui in cauza nu cunoaste nici o ruda a fostului ei sot .
In acest caz cum se dezbate mostenirea?
Bunica prietenului meu poate deveni acum unica proprietara a apartamentului?

Cel mai recent răspuns: Carmen-Tunde Borsanyi , Avocat 09:10, 13 Ianuarie 2008
raku a scris:

Practic bunicul si bunica nu ii sunt lui bunici ..sunt unchi si matusa dar pt. mama lui, el


Iertati-ma, da-mi vine sa zic...mama ei de explicatie...
Pai daca sunt unchi si matusa pentru mama lui, inseamna ca unul din ei (unchiul sau matusa) sunt frate sau sora cu unul din parintii mamei (adevaratii bunici din partea mamei ai prietentului din povestea care incurca bunicii).

Deci inteleg ca ala de a murit era UNCHIUL ... adica asta era orfanul ...dar isi cunostea un frate sau sora adica mama sau tatal mamei prietenului... Adica avem doi orfani in poveste... Si daca au mai aparut niste nepoti (de frate sau sora) inseamna ca povestea incepe cu mai mult de doi frati orfani...Na ca am piedut si eu sirul. Omule, spune-i prietenului sa ne scrie.
Ultima modificare: Joi, 10 Ianuarie 2008
romascanu, moderator
OK....cam complicata explicatia recunosc.....
Sa explic altfel: cei doi au fost casatoriti,nu au avut copii,el nu are rude apropiate(rudele gasite cica sunt copii unor verisori de ai lui) ,bunica prietenului meu intreaba daca acum ea devine proprietar automat sau trebuie sa dezbata mostenirea?
Scuze pt.explicatie dar asa am primito si eu ...iar cel care ma rugat sa ma interesez e sofer pe TIR..nu prea are timp sa stea pe acasa ..
Pai, copiii unor verisori (primari) sunt rude de gradul V cu defunctul ori legea admite succesiunea in linie colaterala pana la gradul IV inclusiv ("var primar" pe limba noastra)... astfel incat "copiii unor verisori" nu au nici o treaba cu mostenirea asta.

Trebuie dezbatuta mostenirea de "bunica".
Ultima modificare: Vineri, 11 Ianuarie 2008
romascanu, moderator
Raku
astia doi defunctul cu sotia !!!
1. au copii ?
2. au frati sau surori ???
3. au nepoti in cazul in care au avut copii si au antedecedat copii lor ???

daca cei doi nu au copii, atunci pot veni fratii la succesiune !!!
daca nu au copii, nu au frati surori in linie directa atunci nu este nici o problema, in acest caz poate sa faca chiar si numai un testament in favoarea prietenului tau.
incearca sa faci o schema sub forma

decedat + sotie
scriind de partea fiecaruia fratii ( langa ) si copii lor comuni sau individuali sub ei si vedem astfel ce hram poarta prietenul !!!
:D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire elaparaschiv elaparaschiv In arilie anul acesta a murit matusa mea, sora mamei. La 15 iulie a murit varul meu, copilul matusii. La 1 august a murit si unchiul meu. Matusa si unchiul au ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune vin și eu cu o întrebare ce tine de succesiune. ... m50maria m50maria Dezbatere succesiune Vin și eu cu o întrebare ce tine de succesiune. Un văr a murit, unic fiu la părinți, necăsătorit , fără copii. Mama sa a avut 5 ... (vezi toată discuția)
Mostenire ruda indepartata gabiK71 gabiK71 buna ziua As avea o intrebare in legatura cu mostenirea unei garsoniere.Mi-a murit un unchi(de fapt un nepot a bunicii mele,mama lui si bunica mea erau ... (vezi toată discuția)