Suspendarea unui PFA - traducator se declara si se opereaza de catre Administratia Financiara, asta e limpede.
Nelamuririle mele sunt legate de:
- In ce termen de la suspendarea la Finante 9de ex. 30 nov. a.c., o data cu intrarea in concediu postnatal) si cum se notifica/anunta Casa de Sanatate cu privire la suspendarea PFA ?
- Trebuie sa existe un anumit stagiu de cotizare (min. X luni) pentru a "recunoaste" contributia achitata ca PFA respectiv, a o cumula ulterior, la calculul indemnizatiei pt cresterea copilului ?
Eu sunt si salariata, in paralel. Certificatele de concediu medical (risc maternal, pana acum, in prezent - concediu prenatal) le-am depus direct la angajator.
Adresandu-ma in calitate de prestator PFA la Casa de sanatate, mi-au spus ca macar concediul de pe oct. sa il depun si direct la dansii, in copie "conform cu originalul"... insa nu mi-e clar in ce scop. Il vor deconta ?? Doar nu mi se va plati de 2 ori, si ca salariata, si ca PFA ?? N-ar fi rau, dar nu prea cred.
Din fericire da. Se va plati de 2 ori. Originalul il depuneti unde sunteti salariata, banuiesc cu norma intreaga si ca pfa, mergeti cu copie la medical si il depuneti.