avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... suspendarea PFA si anuntarea Casei de Sanatate
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

suspendarea PFA si anuntarea Casei de Sanatate

Suspendarea unui PFA - traducator se declara si se opereaza de catre Administratia Financiara, asta e limpede.

Nelamuririle mele sunt legate de:
- In ce termen de la suspendarea la Finante 9de ex. 30 nov. a.c., o data cu intrarea in concediu postnatal) si cum se notifica/anunta Casa de Sanatate cu privire la suspendarea PFA ?
- Trebuie sa existe un anumit stagiu de cotizare (min. X luni) pentru a "recunoaste" contributia achitata ca PFA respectiv, a o cumula ulterior, la calculul indemnizatiei pt cresterea copilului ?

Multumesc.

Cel mai recent răspuns: ContSters145137 , utilizator 16:54, 11 Octombrie 2010
Eu sunt si salariata, in paralel. Certificatele de concediu medical (risc maternal, pana acum, in prezent - concediu prenatal) le-am depus direct la angajator.

Adresandu-ma in calitate de prestator PFA la Casa de sanatate, mi-au spus ca macar concediul de pe oct. sa il depun si direct la dansii, in copie "conform cu originalul"... insa nu mi-e clar in ce scop. Il vor deconta ?? Doar nu mi se va plati de 2 ori, si ca salariata, si ca PFA ?? N-ar fi rau, dar nu prea cred.
Din fericire da. Se va plati de 2 ori. Originalul il depuneti unde sunteti salariata, banuiesc cu norma intreaga si ca pfa, mergeti cu copie la medical si il depuneti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stagiu cotizare concediu prenatal / postnatal AndreiBogdanG AndreiBogdanG Buna ziua, Sotia mea este insarcinata si cu 1 Martie a intrat in concediu prenatal. Pana pr 1 Nov 2013 a fost angajata si de la 1 Nov 2013 a avut activitate ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale concediu risc prenatal/prenatal si indemnizatie crestere copil andrada_83 andrada_83 Buna ziua! Eu sunt angajata in functia de referent la o institutie publica, institutie ce cumuleaza 2 alte doua subunitati din 2006. In anul 2012 am avut ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil FPG FPG Buna seara! Am un PFA deschis si as vrea sa stiu in ce conditii pot primi indemnizatia de crestere copil. Pe langa contributiile obligatorii ale PFA, este ... (vezi toată discuția)