In urma cu 2 saptamani am avut o altercatie cu un coleg, ne-am injurat, el a venit mi-a dat o palma, dupa care ne-am impartit cate un pumn, el mi-a invinetit un ochii si mi-a spart nasul, si eu l-am lovit mai sus un pic de obraz nelasandu-i nici o vanataie s-au vreun semn......de doua zile la luat o durere de cap si s-a dus la medic, si-a facut un tomograf si i-a iesit ca are un chiag de sange pe creier!!!! L-au si operat si din cate am auzit este bine!!!
Deocamdata nu a depus nimeni nici o plangere!!!cat de grav este?? CE MI SE POATE INTAMPLA!!!!
Nu e vorba de spitalizare, ci de zile de ingrijire medicala.
Daca obtine un certificat medico-legal cu cel mult
20 de zile, va incadrati la Loviri si alte violente, art. 180 Cod penal - inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau amenda;
60 de zile - Vatamare corporala - inchisoare de la 1 la 5 ani;
mai mult de 60 de zile - Vatamare corporala grava - inchisoare de la 2 la 7 ani.
Daca nu aveti antecedente si daca se retine provocarea ( faptul ca v-ati lovit reciproc) sau legitima aparare ( faptul ca el a inceput) si daca i se dau mai putin de 20 de zile de ingrijiri, e posibil sa scapati cu o amenda sau cu scoaterea de sub urmarirea penala.
Pt a incepe urmarirea penala, trebuie sa depuna plangere penala in termen de 2 luni. De asemenea, se poate constitui parte civila si va poate solicita daune.
Daca depune plangere, va trebui efectuata in cauza o expertiza medico -legala care sa stabileasca daca exista legatura de cauzalitate sau nu intre lovitura primita de la dvs. si cheagul de sange gasit ulterior pe creier., practic daca urmare a loviturii primite s-a format sau nu acest cheag de sange. sau acesta era deja format la momentul incidentului.
Agresiune
nnicosteaua
BUNA ZIUA MA NUMESC NICOLETA AM 32 ANI SI AS DORI SAMI DATI UN SFAT. AM FOST AGRESATA DE UN VECIN ADICA MA LOVIT CU O PALETA IN CAP DE TENIS DE MASA AM AVUT ... (vezi toată discuția)