avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Discutie pe tema incestului
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Discutie pe tema incestului

Buna seara ! Conform codului penal art.203 "Raportul sexual între rude în linie directa sau între frati si surori se pedepseste cu închisoare de la 2 la 7 ani"
Credeti ca poate fi vorba de infractiunea de incest de exemplu intre tata si fiu, mama si fiica?
Eu am o opinie in cauza, dar as dori sa mai vad si alte pareri. Multumesc!
Cu respect!
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Octombrie 2010
Cabinet Avocat Ionescu , Avocat
Cel mai recent răspuns: Alex Chiciu , Avocat 16:59, 9 Octombrie 2010
Eu spun ca da, constituie incest. Daca este sa pornim de la definita data infractiunii de viol, respectiv, actul sexual , de orice natura, cu o persoana de sex diferit sau de acelasi sex. Fiind indeplinita aceasta conditie , cat si conditia rudeniei in linie directa, rezulta infractiunea de incest.
Pe de alta parte,tinand cont de faptul ca exista unele motivatii datorita carora legea pedepseste acest gen de relatii, respectiv, unele de ordin moral , insa in special , referindu-se la posibilitatea procreerii , care ar fi , din punct de vedere biologic, nesanatoasa, si ar putea rezulta copii cu malformatii, s-ar putea sa fie incerta o astfel de incadrare, deoarece o relatie de tip homosexual nu prezinta riscul procreeerii.
Ultima modificare: Vineri, 8 Octombrie 2010
ContSters47264, utilizator
Da , este incest . in speta dvs. . Dar sa fie vorba de un tata natural si nu vitreg .
In plus daca fiul este minor vorbim de alte infractiuni : act sexual cu un minor, corupere sexuala .
Pornind de la idea ca ,,fapta este incriminata deoarece aduce atingere grava bazelor morale ale familiei, constituind si un pericol biologic, ducand la degenerarea speciei umane,,; stiind ca conditiile (raportul sexual si linia directa) sunt indeplinite putem sa consideram ca este infractiunea de incest.
In opinia mea, nu poate exista infractiunea de incest in speta de fata .Aceasta infractiune presupune un raport sexual, si nu un act sexual de orice natura ca in cazul violului, intre cele doua notiuni de act sexual si raport sexual nu se poate pune semnul egalitatii.
Intre tata si fiu nu poate exista incest, cum nu poate exista nici intre mama si fiica, deoarece raportul sexual trebuie sa fie unul ce ar putea duce la procreere, lucru exclus in cazurile de fata, pentru aceasta presupunandu-se un raport sexual normal din punct de vedere biologic, intre 2 persoane de sex diferit.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Octombrie 2010
Cabinet Avocat Ionescu , Avocat
Opinia mea este aceiasi cu cea a d-nei consilier,iar motivatia este foarte simpla si anume,aceea ca raportul sexual ca si actul sexual sunt forme ale relatiilor sexuale.
Incestul presupune relatii sexuale intre rude in linie directa sau intre frati si surori,in randul acestor rude in linie directa ,intrand si parintii
Problema care se pune este gradul de rudenie al impricinatilor si nu neaparat ca actul sexual in sine sa aiba ca rezultat procreerea

Alte discuții în legătură

Incestul ContSters178374 ContSters178374 Buna seara tuturor! Sunt oarecum revoltata in privinta infractiunii de incest din art 203 C.pen si de cum a ales legiuitorul sa incrimineze aceasta ... (vezi toată discuția)
Actul sexual cu un minor Dragut Dragut in cazul actului sexual cu o ruda in linie dreapta sau frate si sora daca unul dintre ei nu a implint 15 ani este act sexual cu un minor in concurs cu ... (vezi toată discuția)
Se pedepseste incestul sau nu? nicoleta_leta nicoleta_leta buna tuturor! http://www.mediafax.ro/social/noul-cod-penal-nu-incrimineaza-incestul-intre-adulti-4046693 dezbateam aseara acest subiect cu niste ... (vezi toată discuția)