avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... se pedepseste incestul sau nu?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

se pedepseste incestul sau nu?

buna tuturor!

[ link extern ]


dezbateam aseara acest subiect cu niste prieteni, dar nu suntem in domeniu pt a cunoaste daca se iau intradevar masuri legale sau nu.deci pana la urma , se pedepseste incestul dupa 18 ani sau nu?


multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Costinel Burca , Contabil 19:08, 1 Decembrie 2009
Art. 203 din Cod penal in vigoare , precizeaza ca: raportul sexual intre rude in linie directa sau intre frati si surori se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 7 ani.
Asa fiind, se subintelegete faptul ca nu are nicio relevanta varsta faptuitorilor, de vreme ce legea nu specifica nimic in acest sens.
In articolul din Linkul pe care l-ati trimis se discuta despre prevederile noului Cod penal care, inca nu este in vigoare si nici nu se stie cand va intra.
Ultima modificare: Marți, 1 Decembrie 2009
ContSters47264, utilizator
Incestul = raport sexual intre rude in linie directa(exemplu: tata-fiica , mama-fiu , tata-nepot) sau intre frati si surori (frate-frate , sora-frate)
Asa cum v-a spus si Cristina se pedepseste indiferent de varsta! Varsta nu are nici o relevanta, chiar poate fi o circumstanta agravanta daca copilul sau fratele/sora erau minori!
[ link extern ] /

am citit aici urmatorul lucru :
"Viitorul Cod penal, in forma in care este el redactat si in care va fi adoptat de Parlament sau asumat prin raspunderea Guvernului, nu mai pedepseste incestul si prostitutia, asa cum sunt acestea pedepsite in actualul cod. Astfel, actele sexuale dintre doua persoane inrudite direct, cu varste de peste 18 ani si infaptuite prin consimtamantul amandurora nu mai sunt considerate infractiuni."

"Potrivit proiectului pentru noul Cod penal, publicat pe site-ul Ministerului Justitiei, articolele 203 si 328 din Codul penal aflat in vigoare, referitoare la incest si la prostitutie, nu se vor regasi in viitorul act normativ juridic. In privinta incestului, juristii au incercat sa adune prevederile referitoare la acesta si cele ale violului sau agresiunilor sexuale, insa nu le-a iesit prea bine."
MIHAI GRIGORE a scris:

Incestul = raport sexual intre rude in linie directa(exemplu: tata-fiica , mama-fiu , tata-nepot) sau intre frati si surori (frate-frate , sora-frate)
Asa cum v-a spus si Cristina se pedepseste indiferent de varsta! Varsta nu are nici o relevanta, chiar poate fi o circumstanta agravanta daca copilul sau fratele/sora erau minori!

Codul Penal românesc, prin Art. 203, reglementează astfel infracţiunea de incest: raportul sexual între rude în linie directă sau între fraţi şi surori se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani.

Prin rude în linie directă se desemnează străbunici, bunici, părinţi, copii, nepoţi, strănepoţi, etc.

Infracţiunea se realizează, sub aspectul elementului material, printr-un raport sexual, adică un act sexual firesc între două persoane. Infracţiunea se săvârşeşte cu intenţie directă, se consumă în momentul realizării raportului sexual, putând îmbrăca şi forma unei infracţiuni săvârşită în forma continuată, când actul sexual se referă la anumite intervale de timp. Tentativa este pedepsită de lege.

Incestul este un delict sexual, care apare atunci când agresorul şi victima sunt înrudiţi şi nu ar putea să se căsătorească legal.

Codul familiei prevede la art. 6 ca este oprita casatoria intre rudele in linie dreapta, precum si intre cele in linie colaterala pana la al patrulea grad inclusiv , deci asta inseamna ca relatiile sexuale intre acestia conduc la incest .

Din cauza naturii sale, incestul nu prea este raportat şi este dificil de dovedit.

Daca nu este un act sexual firesc , avem de-a face cu infractiunea de viol .
romania inedit a scris:

Daca nu este un act sexual firesc , avem de-a face cu infractiunea de viol .

Este firesc sa ma enervez, dar nu este legal sa omor din cauza asta, nu?

Mda…o tendinta periculoasa pentru o societate care se considera moderna. Adica acum 4000 ani, pe vremea lui Hammurabi, incestul era incriminat si pedepsit capital, desi nu aveau cunostinte de genetica, iar noi, cei care stim de exprimarea fenotipica a genelor recisive cu acelasi defect (provenind din consangvini) in organisme cu defecte si disabilitati genetice, incurajam fenomenul, neincriminandu-l ?

In cazuri similare cuplului de frati Stuebin-Karolewski se invoca drepturi civile fundamentale izvorate din interpersonalitatea relatiei incestuoase consensuale petrecute intr-un spatiu privat, fara a deranja libertatea cuiva. Asa sa fie? Si cine plateste pentru tratamentul copiilor nascuti cu malformatii congenitale izvorate din consangvinizarea consensuala permisa de lege?

Alte discuții în legătură

Incest???? iulia198090 iulia198090 Buna ziua, Ma adresesz din specialistilor cu privire la urmatoarea situatie. O mama care se prostitueaza si o fiica care ii calca pe urme de buna ... (vezi toată discuția)
Discutie pe tema incestului Cabinet Avocat Ionescu Cabinet Avocat Ionescu Buna seara ! Conform codului penal art.203 \"Raportul sexual între rude în linie directa sau între frati si surori se pedepseste cu închisoare de la 2 la ... (vezi toată discuția)
Actul sexual cu un minor Dragut Dragut in cazul actului sexual cu o ruda in linie dreapta sau frate si sora daca unul dintre ei nu a implint 15 ani este act sexual cu un minor in concurs cu ... (vezi toată discuția)