avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

buna ziua,as vrea sa stiu daca unul din mostenitori a dat declaratie de autentificare prin care renunta la mostenire in favoarea celorlalti 2.,poate sa revina cu pretentii atacand in instanta?ce sanse are?
Cel mai recent răspuns: Elena Bostina , Avocat 13:03, 9 Octombrie 2010
Teoretic, daca se mai afla inca in termenul de optiune succesorala si daca intre timp nu au acceptat alti succesibili mostenirea, ar fi posibil.
Termenul de optiune succcesorala este de 6 luni de la data la care a intervenit decesul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la mostenire danceform danceform Buna ziua , In momentul in care se da in fata notarului o declaratie de renuntare la mostenire ( succesiune ) , care este autentificata de catre notar , ... (vezi toată discuția)
Succesiune massimo massimo daca unul dintre mostenitori da declaratie ca renunta la mostenire prin declaratie la notar se mai poate razgandi? (vezi toată discuția)
Deranjez cu o întrebare. mama mea, vrea sa facă deshumarea ... IuliaConstanta IuliaConstanta Deranjez cu o întrebare. Mama mea, vrea sa facă deshumarea tatălui, după 27 de ani de la deces. La primărie, când a solicitat autorizația de deshumare i ... (vezi toată discuția)