avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

daca unul dintre mostenitori da declaratie ca renunta la mostenire prin declaratie la notar se mai poate razgandi?
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 21:27, 25 Aprilie 2011
puteti reveni asupra deciziei de renuntare doar in termenul de 6 luni de la deces si mai mosteniti, doar daca ceilalti succesori nu au acceptat succesiunea
declaratie de renuntare se face odata cu dezbaterea succesiunii. cota celui care renunta se imparti in mod egal celorlalti mostenitori.
Declaratia de optiune succesorala (acceptare / renuntare) se poate face indiferent de momentul dezbaterii succesiunii, mai precis se poate da declaratia in intervalul celor 6 luni de la deces, pentru a avea siguranta ca a fost exprimata optiunea succesorala, dar succesiunea se poate dezbate oricand.
massimo a scris:

daca unul dintre mostenitori da declaratie ca renunta la mostenire prin declaratie la notar se mai poate razgandi?


Teoretic, da. Practic, nu prea...caci pentru a se putea retracta renuntarea la mostenire sunt necesare doua CONDITII (cam greu de indeplinit).
1. sa nu fi trecut 6 luni de la data mortii celui despre a carui mostenire e vorba.
2. mostenirea sa nu fi fost acceptata intre timp de alti succesori ai defunctului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la succesiune alexandru.magdalen alexandru.magdalen Ulterior dezbaterii succesorale la care una dintre parti a renuntat la succesiune, exista posibilitatea de a-si revoca declaratie de renuntare? Ce efect ... (vezi toată discuția)
Renuntare mostenire olympya olympya buna ziua. va rog sa ma lamuriti in ceea ce priveste o renuntare. Tatal meu a murit acum 5luni.Mama mea vitrega a renuntat la mostenire facand o declaratie de ... (vezi toată discuția)
Urgent! succesiune fara acord? PME PME Sotul este decedat, sotia este in viata, iar unul din cei 6 copii nu este de acord cu deschiderea succesiunii. Fara acordul acestuia se poate imparti partea ... (vezi toată discuția)