avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cine mosteneste ? Doar copii sau si rudele de gr 1
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cine mosteneste ? Doar copii sau si rudele de gr 1

Buna ziua ,
Va rog sa ma ajutati cu un sfat . Dupa moartea unuia dintre parinti ( proprietari ai unui aparatament ) cu doi copii majori , mama in viata si unchi din partea tatalui decedat cine are dreptul la mostenire ? Cui se imparte apartamentul ? In afara de copii si sotia care sunt in viata pot participa si rudele de gradul 1 la succesiune ?
Ce trebuie sa fac eu ( copilul defunctului ) ca sa ma asigur ca doar eu si fratele meu vom mosteni si ca nici un frate al tatalui nu va avea pretentii ?
Daca deschidem succesiune ( eu , mama si fratele meu ) in maximum 6 luni de la moartea tatalui va fi mai ieftina ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 12:58, 10 Octombrie 2010
Asa dupa cum v-a spus si colegul meu , frati tatalui nu vin la mostenire. Ei ar fi venit la mostenire daca tatal nu ar fi avut copii.
Singurii mostenitori sunt mama si cei doi copii.
In privinta costurilor , nu cred ca este o regula ca sunt mai iefrine daca dezbateti succesiunea in termenul de optiune succesorala. Costurile sunt corespunzatoare tarifelor practicate de notar la data dezbaterii succesiunii. Dar pentru mai multa siguranta intrebati un notar.
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri .
Faţă de titlul pe care l-aţi pus topicului, simt nevoia să fac o precizare.

Fraţii tatalui dvs. nu sunt rude de gradul 1 cu tatal dvs.
Fratii sunt (intre ei) rude de gradul 2.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succsiune sorimari sorimari tatal meu a murit acum 14 ani,noi suntem 3 frati ,dupa moartea lui noi am renuntat la tot in favoarea mamei,acum a murit si ea ,putem sa dezbatem succesiune ... (vezi toată discuția)
Mostenire verginica73 verginica73 in curtea parinteasca a ramas ocumnata deoarece fratele meu a murit si parintii sant morti demult, , cumnata nu are copii si nici acte asa ca avem toti fratii ... (vezi toată discuția)