avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Sunt indeplinite sau nu conditiile unei fraude bancare?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Sunt indeplinite sau nu conditiile unei fraude bancare?

Buna ziua
1. In timpul casatoriei sotul a contractat un credit de imprumut la banca garantat cu imobilul. Contractul de ipoteca a fost semnat de mine si de sot la momentul respectiv. Contractul de imprumut s-a incheiat numai intre banca si sot, acesta fiind imprumutat. La momentul intocmirii dosarului de acordare imprumut sotul avea contractul de munca incetat. Sa fiu mai explicita: In data de 1 august i s-a incetat contractul de munca (nu avea loc de munca) iar in data de 6 august s-a incheiat contractul de imprumut cu banca. Pe 11 august a fost angajat cu un salariu foarte mic comparativ cu adeverintele salariale pe care le-a depus la banca pentru lunile mai,iunie si iulie pentru a obtine creditul.
Banca sustine ca este frauda bancara dar pe dansii nu-i intereseaza acest aspect, ii intereseaza doar sa-si recupereze banii.
Intrebarea mea este: Este frauda bancara sau nu in acest caz?

2. Dupa cum am expus si mai sus ex sotul pe data de 1 august a ramas fara servici. Pe data de 11 august s-a angajat cu un salariu brut de 263 lei /luna. Pe 14 august a mers la banca (o alta banca decat cea de la punctul 1) si a incheiat contract de imprumut pentru o suma de aproximativ 5 mii de euro. La obtinerea imprumutului s-a folosit (a depus la banca) si adeverinta mea de salariat si vechime in munca pe un salariu de 270 lei net/luna. Eu nu am fost la banca sa semnez pentru depunerea adeverintei mele la dosar, nu sunt trecuta in contractul de imprumut.
Banca a spus ca e frauda bancara dar nu au luat nici o masura in acest sens.
Este sau nu frauda bancara?
Cu stima
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 11:04, 14 Octombrie 2010
si chiar daca ar fi ,cu ce v-ar ajuta pe dvs ?
acum sa fim cinstiti,dvs stiati de ambele imprumuturi si ce documente s-au depus la respectivele banci.
acum ca nu mai sunteti impreuna va inteleg subiectivismul insa bancile trebuie sa-si recupereze banii.
Nu stiam in ce maniera s-a obtinut creditul bancar.
Abea in procesul de partaj cand a depus la dosar copie dupa carnetul de munca am descoperit ca a avut contractul de munca incetat in perioada realizarii imprumuturilor.
Pt.creditul de la punctul 1 - nu mai plateste ratele si banca a trimis notificare de executare silita- deci, ma afecteaza faptul ca a facut frauda bancara. Daca nu ar fi acceptat banca sa-i acorde imprumutul descoperind la timp ca face frauda, nu as mai fi in situatia de executare.
Pt. creditul de la punctul 2 - am aflat de credit abea la un an de la acordare. M-au sunat de la banca si mi-au spus ca s-a folosit adeverinta mea- ma afecteaza, pentru ca nu mai plateste nici acolo ratele. Eu nu am fost la banca sa depun adeverinta mea de salariat la dosar pentru acordare credit.
Va rog, lamurita-ma daca situatia expusa de mina constituie frauda bancara sau nu.
Cu stima
este frauda la primul punct. daca banca ii va face plangere, va fi cercetat penal.
Va multumesc respectuos pentru raspuns dna "gri_jane2".
O intrebare: Pentru punctul 2 nu este considerata frauda bancara din moment ce a depus la banca adeverintele de salariat si vechime in munca de pe lunile mai, iunie, iulie iar dansul in perioada 1 august-11 agust a avut cartea de munca cu vechimea in munca intrerupta si pe data de 14 august a mers la banca sa incheie contractul de credit - in momentul in care a mers la banca era angajat de 3 zile, deci nu avea nici salariul pe care il avea in lunile mai ,iunie, iulie si nici continuitate (3 luni consecutive in munca).
- In momentul in care se depune o adeverinta de salariat si vechime in munca titularul adeverintei trebuie sa fie prezent la banca si sa semneze pentru depunerea la dosar a documentului?
Cu stima
pt pct 2 ati scris ca a obtinut creditul in baza adeverintei de salariat a lui , aia de 263 lei si a adeverintei dvs de 270 lei net.
banca e de vina ca i-a dat imprumut in conditiile astea, iar dvs trebuia sa fiti prezenta daca venitul dvs s-a luat in calcul la acordarea creditului. nu stim ce a declarat sotul exact, sa putem spune ca si aici e vb de o frauda, cel putin din partea lui.
in cazul in care vor sa va execute si pe dvs pt cel de-al doilea credit, va veti judeca cu banca si fostul sot
in legatura cu primul credit, pt care aveti ipoteca pe casa, pt partaj, veti cita si banca

Alte discuții în legătură

Imprumut bancar cu probleme Nina1 Nina1 Buna seara, In 2009 am fost contactata telefonic de o banca pentru plata ratelor restante la un imprumut bancar. Am fost surprinsa de amenintarile celor de la ... (vezi toată discuția)
Este frauda bancara? Nina1 Nina1 Buna ziua, La obtinerea unui credit bancar persoana titulara ce a contractat imprumutul a folosit adeverinta de salariu si vechime in munca, adeverinta ce ... (vezi toată discuția)
Codebitor intr-un contract de credit Nina1 Nina1 Buna seara. Sunt codebitor intr-un contract de credit persoana fizica ; am o nelamurire si anume - poti fi codebitor fara sa fi semnat pe contractul de ... (vezi toată discuția)