avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Codebitor intr-un contract de credit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Codebitor intr-un contract de credit

Buna seara. Sunt codebitor intr-un contract de credit persoana fizica ; am o nelamurire si anume - poti fi codebitor fara sa fi semnat pe contractul de imprumut al titularului? Mentionez faptul ca la acordarea creditului s-a depus la banca o adeverinta de salarii si vechime in munca.Multumesc
Cel mai recent răspuns: Nina1 , utilizator 11:45, 31 Martie 2010
daca nu a-ti semnat contractul de imprumut nu puteti fi co-debitor. in acest caz nu puteti fi nici garant pe acelasi motiv.
Va multumesc pentru promptitudine. Nu am semnat contractul de imprumut si nici nu am fost la banca prezenta pentru a face demersurile in vederea imprumutului. De la banca am fost contactata si mi s-a pus in vedere sa platesc ratele ce nu au fost achitate de imprumutant pe motiv ca sunt co debitor. Astfel am facut o solicitare la banca pentru a mi se trimitite documentele ce au fost semnate de mine si folosite pentru a fi trecuta ca si co debitor.In urma solicitarii mele banca mi-a trimis o copie dupa adeverinta mea de salariu si vechime in munca. In contractul de credit este o clauza numita "garantii" care prevede: "imprumutantul se obliga sa garanteze rambursarea creditului acordat si plata oricaror sume datorate in baza prezentului contract de credit cu veniturile sale prezente si viitoare, provenite din orice sursa, precum si ale sotului/sotiei." O adeverinta de salariu si vechime in munca poate transforma persoana in co debitor daca este la dosarul contractului de credit?
s-au grabit sa dea credite si au omis sa va treaca parte in contractul de credit. in aceasta situatie nu aveti nici o obligatie=D>
Daca nu ati semnat niciun contract de garantie/fidejusiune, nu puteti fi executata silit.
dar banca de unde avea datele dvs de contact si acea adeverinta a dvs de salariu ? cine le-a depus la banca ? ati depus dvs aceste inscrisuri personal, insa nu v-ati mai prezentat ulterior in vederea semnarii ca si codebtior in acel contract de credit ? sau cum s-a intamplat ?

Alte discuții în legătură

Este frauda bancara? Nina1 Nina1 Buna ziua, La obtinerea unui credit bancar persoana titulara ce a contractat imprumutul a folosit adeverinta de salariu si vechime in munca, adeverinta ce ... (vezi toată discuția)
Acordare credit vs. documente Nina1 Nina1 Buna seara, Ce documente sunt necesare la incheierea unui contract pentru nevoi personale nenominalizate? Cu stima (vezi toată discuția)
Imprumut bancar cu probleme Nina1 Nina1 Buna seara, In 2009 am fost contactata telefonic de o banca pentru plata ratelor restante la un imprumut bancar. Am fost surprinsa de amenintarile celor de la ... (vezi toată discuția)