avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Este frauda bancara?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Este frauda bancara?

Buna ziua,
La obtinerea unui credit bancar persoana titulara ce a contractat imprumutul a folosit adeverinta de salariu si vechime in munca, adeverinta ce este pe numele meu. Aceasta adeverinta a fost depusa la dosarul de obtinere a creditului din moment ce in urma unei cereri solicitare documente formulata catre banca, mi s-a comunicat adeverinta. Titularul de contract este ex sotul. La momentul contractarii creditului acesta avea un loc de munca cu o norma de 2 ore pe zi si un salariu de 263 ron pe luna. Creditul a fost obtinut in data de 20 ale lunii. In data de 1 ale aceleasi luni in care a fost contractat creditul titularul de credit a fost demis de la serviciu si reangajat pe data de 11 ale lunii iar in 20 ale lunii obtine creditul. Precizez faptul ca eu nu am fost prezenta la banca pentru depunerea la dosar a adeverintei ce este pe numele meu. Numele meu nu apare in cuprinsul contractului de credit , in schimb la rubrica codebitori este un paragraf in care este mentionat faptul ca sotul/sotia raspunde pentru plata creditului.
In situatia expusa, persoana a carei adeverinta este folosita pentru acordarea unui credit bancar trebuie sa fie prezenta la banca? Trebuie sa semneze documente interne ale bancii chiar daca numele nu este trecut pe contract? Care este procedura in general de acordare a unui credit bancar?
Cu stima
Ultima modificare: Duminică, 16 Mai 2010
Nina1, utilizator
Cel mai recent răspuns: Nina1 , utilizator 17:59, 16 Mai 2010
Buna ziua!
Nu trebuia semnat contractul de dvs. daca nu sunteti trecuta in contractul de credit , insa trebuie acceptul dvs. expres (de cele mai multe ori exista o rubrica in cuprinsul adeverintei de salariat ) in ceea ce priveste calitatea de codebitor .
Buna ziua,
Este obligatorie prezenta la banca a persoanei a carei adeverinta de salariu si vechime in munca este folosita la obtinerea creditului bancar?

Cu stima
Ultima modificare: Marți, 18 Mai 2010
Nina1, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codebitor intr-un contract de credit Nina1 Nina1 Buna seara. Sunt codebitor intr-un contract de credit persoana fizica ; am o nelamurire si anume - poti fi codebitor fara sa fi semnat pe contractul de ... (vezi toată discuția)
Acordare credit vs. documente Nina1 Nina1 Buna seara, Ce documente sunt necesare la incheierea unui contract pentru nevoi personale nenominalizate? Cu stima (vezi toată discuția)
Imprumut bancar cu probleme Nina1 Nina1 Buna seara, In 2009 am fost contactata telefonic de o banca pentru plata ratelor restante la un imprumut bancar. Am fost surprinsa de amenintarile celor de la ... (vezi toată discuția)