avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... credit de consum
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

credit de consum

Buna ziua,
Am un credit de consum in euro cu dobanda variabila din anul 2007. Pana in prezent dobanda variabila a fost de fapt crescatoare, fara a scadea cand euro a inregistrat scaderi conform Euribor. Intrebarea mea este daca as putea sa cer bancii sa-mi restituie retroactiv banii pierduti o data cu nescaderea dobanzii si a ratei implicit (conform Euribor).
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: MONICA ROXANA Voinea , Consultant credite si finantari 23:51, 10 Octombrie 2010
functie de ce clauze aveati trecute in contrract puteti sau nu sa strangeti banca cu usa.
cine zice ca trebuiau sa scada dobanda ?
Creditele de consum, fiind negarantate sunt cele mai riscante, deci si cele mai scumpe, pentru clienti. Chiar daca, dobanda la creditul contractat de dvs este una variabila, legata de referinta EURIBOR plus marja bancii, mai exista si o serie de alte costuri ale creditului, care, cu certitudine sunt detaliate in clauzele contractuale si care sunt incluse in rata lunara pe care dvs o platiti. Ca sa dezlegati acest mister al platilor asa zis "nejustificat de mari", va puteti adresa bancii, solicitandu-i un grafic de rambursare, de la momentul acordarii creditului si pana la zi si reluati calculele, conform contractului si atunci veti constata cum stau lucrurile. Daca sesizati o eroare din partea bancii, aveti libertatea de a decide care, dintre modalitatile de rezolvare a problemei este cea mai indicata in speta dvs. Asadar, succes :stunned:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scaderea euribor 6m doar la decizia creditorului magda_puiu magda_puiu In 2007 an incheiat un contract de credit ipotecar cu Domenia Credit, pentru 25.000 eur. Rata dobanzii este variabila in functie de EURIBOR 6m, la care se ... (vezi toată discuția)
Dobanda conform oug 50/2010 maxia maxia Buna seara, Am incheiat un contract in [b]mai 2010 [/b]pentru un credit de refinantare ipotecar la o banca, in care dobanda se calcula astfel, conform ... (vezi toată discuția)
Act aditional cu marja crescuta cmosteanu cmosteanu buna ziua, am un credit in euro la alpha bank in care dobanda era calculata dupa formula: dobanda bancii variabila 7.5 + marja 2.5 + comision de risc ... (vezi toată discuția)