avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... scaderea EURIBOR 6M doar la decizia creditorului
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

scaderea EURIBOR 6M doar la decizia creditorului

In 2007 an incheiat un contract de credit ipotecar cu Domenia Credit, pentru 25.000 eur.
Rata dobanzii este variabila in functie de EURIBOR 6m, la care se adauga marja fixa in valoare de 4.25.Unul dintre articolele contractului suna asa: LA DECIZIA CREDITORULUI, rata dobanzii va fi supusa unei revizuiri semestriale in functie de euribor si va fi obligatorie pentru debitor. Euribor a scazut foarte mult din 2007 pana acum, atunci cand euribor a crescut ni s-au trimis notificari de crestere a ratei, in schimb, dupa scaderea euribor rata nu a scazut. Am sunat la banca si au spus ca in contract se precizeaza ca rata va scadea doar la decizia creditorului... si acum creditorul a decis sa nu o scada ca urmare a scaderii euribor. Noi vrem sa actionam in sensul acesta, considerand clauza abuziva. Care sunt sansele noastre? Ati mai intalnit astfel de cazuri?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Diana Persa , Avocat 14:07, 14 Iulie 2009
Clauza este abuziva, lasandu-va la dispozitia creditorului. Va recomand sa faceti plangere la OPC, nu este nevoie de avocat pentru o simpla sesizare, si cu ajutorul OPC s-ar putea ca banca sa fie obligata sa va modifice rata.
Concomitent, trimiteti bancii notificare scrisa cu privire la acest aspect, telefoanele nu au nicio valoare.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La decizia creditorului , dobanda nu scade chiar daca euribor la 6 luni a scazut jojogirl jojogirl Buna ziua , In contractul meu de credit la art.4 - Dobanda - este stipulata o clauza in care se mentiona ca \"la decizia creditorului , rata dobanzii va fi ... (vezi toată discuția)
Credit de consum Madhawk Madhawk Buna ziua, Am un credit de consum in euro cu dobanda variabila din anul 2007. Pana in prezent dobanda variabila a fost de fapt crescatoare, fara a scadea cand ... (vezi toată discuția)
Invitatie la banca - semnare act aditional credit imobiliar cami_v cami_v Buna ziua, Am primit de curand invitatia de a merge la banca pentru a semna un act aditional la un contract de credit imobiliar cu urmatoarele ... (vezi toată discuția)