avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... subventie incalzire
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

subventie incalzire

locuiesc intr-un apartament cu fiul meu minor,in noiembrie voi lua ultimii bani de la somaj,cum sa trec veniturile realizate pe cererea tip pentru subventie,daca in octombrie-noiembrie am banii de la somaj,dar pe urma raman doar cu alocatia si pensia alimentara a copilului,stiu din anii trecuti ca cererea se face o singura data,la sfarsitul lui octombrie.Si mai am o nelamurire,impreuna cu parintii am cumparat o casa batraneasca la tara acum cativa ani,in contract s-a trecut cum ca eu sunt proprietar dar cat timp ei traiesc sunt proprietari de drept,si dupa deces dreptul imi revine mie,ceva in genul asta,asa ca eu nu stiu acum daca pot beneficia de subventie la caldura.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 15:34, 4 Octombrie 2011

Buna ziua! As avea si eu o intrebare. Eu nu sunt angajata cu contract individual de munca, lucrez in asigurari si in fiecare luna am un venit variabil, in multe luni chiar am primit 25-30 lei. Cum imi declar venitul in aceasta situatie pentru a beneficia de ajutorul de incalzire? Multumesc mult!

pentru ela.m in prima treceti veniturile din luna anterioara iar in decembrie depuneti o alta cerere de modificare impreuna cu dovada ca nu mai sunteti in somaj si cu adeverinta de la administratia financiara ca nu aveti venituri.
in ceea ce priveste a doua proprietate, e delicat. legea spune ca persoanele care au doua proprietati nu pot beneficia dar...va trebui sa luati de la taxe si impozite un certificat fiscal. daca in acel certificat nu apare a doua proprietate, depuneti cererea. sa aveti grija, insa la actele pe care vi le cer, sa nu aveti surprize neplacute, ulterior.

pentru jade84 treceti venitul avut in luna anterioara depunerii cererii sau faceti o medie a veniturilor avute in ultimele 12 luni. e posibil sa vi se ceara o copie dupa actul pe care il aveti cu firma de asigurari si o adeverinta din care sa reiasa cat ati avut in luna anterioara. la fel de posibil este sa vi se ceara in fiecare luna o astfel de adeverinta.
Va multumesc mult pentru raspunsuri!
As mai vrea sa va adresez o intrebare. Sora mea are 21 de ani, este studenta si locuieste cu mine. Pot sa o trec si pe ea pe cerere cu venit 0? Sau se considera ca o intretin parintii mei? Va multumesc!
atata timp cat locuieste cu dimneavoastra, trebuie sa o treceti. la venitul ei, va trebui sa treceti suma aproximativa pe care i-o dau parintii pentru a se intretine.
daca sora are alt domiciliu in actul de identitate, va trebui sa depuneti o negatie de la primaria unde are domiciliul din care sa reiasa ca nu figureaza in evidentele lor (cu cerere sau ca face parte din componenta familiei).
e posibil sa i se mai ceara o adeverinta de la facultate din care sa reiasa daca este la zi sau la alta forma de invatamant, daca este la buget sau pe locurile cu taxa si daca are bursa sau nu.
Interventie moderator
@dianami

Deoarece sunteti in domeniu, am rugamintea sa concentrati toate aceste raspunsuri ale dv., avand niste intrebari virtuale in fata, intr-un topic special intitulat de ex: "Ce-ar trebui sa stiti despre ajutorul la caldura".

Va propun acest lucru deoarece utilizatorii, cand intra pe forum, deobicei nu cauta temele care ii intereseaza, pun direct intrebarea....si in felul acesta se disperseaza foarte multa informatie utila pe care multa lume nu reuseste sau nu stie ca trebuie sa o caute.
Mutumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutoare de incalzire 2013-2014 mariani200077 mariani200077 Buna seara ! As dori sa stiu daca mama mea in varsta de 73 ani, cu o pensie de 350 RON poate beneficia de ajutoarele de incalzire in iarna 2013-2014, in ... (vezi toată discuția)
Este discriminare? scarlet scarlet asociatia de proprietari are dreptul sa-mi conditioneze acordarea ajutorului pentru incalzire de trecerea la intretinere a fiicelor mele? mentionez ca sunt ... (vezi toată discuția)
Subventie caldura uraganinstant uraganinstant Buna ziua! Locuiesc in Bucuresti, intr-un apartament inchiriat impreuna cu o prietena. Contractul de inchiriere este facut \"de mana\", nu este legalizat la ... (vezi toată discuția)