avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie pentru CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie pentru CCC

am o intrebare privind indemnizatia pentru cresterea copilului. in curand o sa fiu mamica a doi gemeni si vreau sa stiu daca o sa iau indemnizatia pentru fiecare copil si ce trebuie sa fac pentru asta (si cat mai este indemnizatia}
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:59, 10 Octombrie 2010
1. Conform OUG 148/2005, pentru primul copil se acorda o o indemnizatie lunara in cuantum de 600 lei sau, optional, in cuantum de 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni, dar nu mai mult de 4.000 lei.
2. Suma rezultata din calcul se diminueaza cu 15%, conform Legii 118/2010. Daca din calcul rezulta mai putin de 600 lei se acorda 600 lei.
3. Pentru cel de al doilea copil (din gemeni) se acorda o indemnizatie de 600 lei.
4. Daca sunteti salariata intai intrati in concediul de maternitate (sracina si lauzie) de 126 de zile. Din aceste 126 de zile sunt obligatorii 42 de zile dupa nastere. Vorbiti cu medicul de familie sau medicul ginecolog despre cum veti lua acewst concediu.
5. Pentru CCC pana la 2 ani, faceti o cerere catre angajator prin care solicitati suspendarea CIM pentru CCC pana la 2 ani, incepand cu cea de a 43-a zi de la nasterea copilului.
6. De la Primarie luati lista cu actele necesare pentru a depune acolo dosarul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil monica.I monica.I Buna ziua .Sunt o viitoare mamica de gemeni mai exact pe 14 ianuarie 2011 u sa-i aduc pe lume ,as dori sa stiu si eu ce indemnizatie pt crestere voi primi de ... (vezi toată discuția)
Cuantumul indemnizatiei ccc clas clas Ca toate mamicile, sunt afectata de ultimele modificari aduse de Lg 118/2010, prin aplicarea reducerii de 15%. Am intampinat insa o problema in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copii adaaida adaaida Am sarcina gemelara si as dori sa imi spuneti ce drepturi banesti am dupa nastere daca raman cu copii 1 an acasa sau daca raman 2 ani. Am inteles ca sunt ... (vezi toată discuția)