avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Buna ziua .Sunt o viitoare mamica de gemeni mai exact pe 14 ianuarie 2011 u sa-i aduc pe lume ,as dori sa stiu si eu ce indemnizatie pt crestere voi primi de la statul roman .Mentionez ca salariul meu a fost de 720 ron minim pe economie !!! Multumesc ....ast raspuns
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:42, 8 Septembrie 2010
1. In cazul nasterii de gemeni, familia va primi, pentru primul copil, indemnizatia in cuantum de 600 de lei sau, optional, in cuantum de 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni, dar nu mai mult de 4.000 de lei. Incepand cu cel de-al doilea copil, va primi indemnizatia de 600 de lei.
2. Calculul facut pentru primul copil va fi diminuat cu 15% (conf. Legii 118/2010).Daca rezultatul este mai mic de 600 lei se acorda 600 lei.
3. Adica pentru primul copil luati cat iese din calcul iar pentru celalalt luati 600 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pentru ccc valentin19 valentin19 am o intrebare privind indemnizatia pentru cresterea copilului. in curand o sa fiu mamica a doi gemeni si vreau sa stiu daca o sa iau indemnizatia pentru ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie gemeni CristinaU CristinaU in aprilie 2010 am nascut doi baieti gemeni. Actual primesc indemnizatia de crestere copil astfel: 85% (in limita a 4000 RON)pt un copil si 600 RON pentru cel ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil alinutzul alinutzul Buna ziua ! Am si eu o intrebare....Am doua fetite gemene... sotia va ramane in concediul de crestere copil... Cum se va calcula indemnizatia de crestere ? ... (vezi toată discuția)