avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... DIVORT
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

DIVORT

ce acte am nevoie ptr divort daca am o fetita de 1 an si mergem cu sotul impreuna sa depunem divortul?bunuri comune nu avem ce am avut a impartit deja noi intre noi.amandoi vrem sa divortam ca nu ne intelegem.Suntem obligati sa angajam avocat daca nu avem ce imparti?Fetita ramane la mine.Daca va rog puteti sa-mi trimiteti un model de cerere?VA multumesc
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 14:52, 11 Octombrie 2010
Aveti nevoie de certificatul de casatorie, certificatul d-voastra de nastere, certificat de nastere al minorei, taxa de timbru in functie de veniturile dumneavoastra.
Formulati o cerere prin care solicitati:
1. desfacerea casatoriei incheiata la data de ..., din culpa comuna a sotilor;
2. revenirea la numele avut inaintea casatoriei sau pastrarea numelui din casatorie daca doriti si aveti acordul sotului;
3. incredintarea minorei spre crestere si educare dumneavoastra;
4. obligarea sotului parat la plata unei pensii de intretinere in cuantum procentual legal
Motivati cererea si atasati copii ale documentelor mai sus mentionate, un timbru judiciar de 0,30 lei si taxa de timbru.
Cu privire la avocat, dumneavoastra stiti cel mai bine daca reusiti sa va faceti singura aparaea (avand acordul sotului pentru toate capete de cerere nu ar trebui sa aveti probleme) si daca va permiteti o aparare calificata.
Succes.
DOMNULE PRESEDINTE,


Subsemnatii soti:
....................................- cu domiciliul in ..................................... si
.................................... – cu acelasi domiciliu, va rugam sa dispuneti

DESFACEREA CÃSÃTORIEI NOASTRE PRIN DIVORT


înregistrată sub nr...... din ............. , la .................................................., pe baza acordului nostru.
Totodată, prin aceeasi hotărâre, vă rugăm să dispuneti:
-să reluăm numele avut înainte de căsătorie.


MOTIVELE ACTIUNII :

In fapt, ne-am casatorit la data de ............. si suntem despartiti in fapt din data de …………
Pentru ca relatiile de familie sunt grav si iremedial vatamate am hotarat sa divortam si, pentru ca am cazut de acord asupra tuturor problemelor ,intelegem ca cererea de divort sa se intemeieze pe acordul nostru.
De aceea , va rugam sa admiteti actiunea , sa desfaceti casatoria pe baza acordului nostru, iar cererea accesorie sa fie rezolvata in modul urmator: noi, sotii, revenim la numele avute anterior incheierii casatoriei, respectiv acela de ………..in ce o priveste pe ..............................

............................................

In drept, ne intemeiem actiunea pe dispozitiile art.37 alin.2 si art.38 Codul Familiei raportat la art. 613 ind.1 alin.(1) Codul de procedura civila.
Pentru dovedirea actiunii intelegem, daca va fi cazul, sa ne folosim de proba cu acte si de consimtamantul nostru privind desfacerea casatoriei prin acordul nostru.

Anexam urmatoarele acte: certificatul de casatorie, copii carti de identitate, taxa judiciara de timbru in valoare de ..........lei pentru cererea de divort, ...............lei pentru partaj si timbru judiciar in valoare de .............. lei.

Data: SEMNATURILE

DOMNULUI PRESEDINTE AL JUDECATORIEI ..........

Ultima modificare: Duminică, 10 Octombrie 2010
Consilier juridic Dana Maxim, Mediator
Deoarece aveti un copil minor desfacerea casatoriei nu se poate face prin acordul sotilor. Va trebui sa aduceti dovezi, ca de exemplu un martor care sa declare ca stie despre neintelegerile iremediabile dintre dvs si ca nu mai este posibila continuarea convietuirii. Obligatoriu instanta va dispune efectuarea anchetei sociale, chiar daca sotii sunt de acord cu incredintarea minorului.
Depunerea actiunii se face personal de catre reclamant care trebuie sa aiba asupra sa buletinul. Lipsa nejustificata a reclamantuli la unul dintre termenele de judecata duce la respingerea actiunii ca nesustinuta.
Teoretic astfel de divort ar trebui sa se termine la al doilea termen daca martorul poate fi audiat si ancheta sociala a fost depusa.
Va trebui sa depuneti atat dvs cat si sotul adeverinta de venituri.
Ultima modificare: Duminică, 10 Octombrie 2010
avocatbadoiu, utilizator
Art. 38 alin. 2 din Codul familiei " Divortul poate fi pronuntat si numai pe baza acordului ambilor soti, daca sunt indeplinite urmatoarele conditii:
- pana la data cererii de divort a trecut cel putin 1 an de la incheierea casatorieisi
- nu exista copii minori rezultati din casatorie
"
Asa ca nu puteti cere divortul prin acordul partilor.
Introduce cererea de divort unul dintre soti si va trebui sa aduca dovezi temeinice ca relatiile dintre soti sunt grav si iremediabil vatamate.
Acte necesare:
-certificat de casatorie in copie legalizata,
-certificat de nastere minor in copie xerox,
-adeverinta de venit cu venitul net realizat pe ultimele 6 luni,
-taxa de timbru -39.00 lei,
-timbru jud. 0,30 lei.
Reclamantul va trebui sa dovedeasca ca exista motive temeinice de desfacere a casatoriei si anume ca relatiile de familie sunt grav si iremediabil vatamate si casnicia nu mai poate continua.
Probe:- inscrisuri, martori, interogatoriul paratului pe capatul de cerere privind incredintarea minorului, ancheta sociala.
Ultima modificare: Luni, 11 Octombrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

Alte discuții în legătură

Actiune de divort cami_snd cami_snd buna ziua..as dori daca poate cineva sa imi trimita pe mail o actiune de divort de comun acord pe care sa o pot depune la tribunal.email:cami_snd@yahoo.com.va ... (vezi toată discuția)
Divort vasi49 vasi49 se poate divorta la primarie daca ai copii minori?? (vezi toată discuția)
Cerere divort de comun acord saraf saraf Buna ziua! Poate posta cineva exact o cerere de divort de comun acord? am tot cautat pe alte siteuri dar nu am gasit decat vag ce trebuie sa contina si nu ... (vezi toată discuția)