avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 204 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... actiune de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

actiune de divort

buna ziua..as dori daca poate cineva sa imi trimita pe mail o actiune de divort de comun acord pe care sa o pot depune la tribunal.email:cami_snd@yahoo.com.va multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:27, 25 Ianuarie 2009
te sfatuiesc sa mergi deirect la dactilografia tribunalului platesti o dactilografa cu max 5 10 lei si ti-o redacteaza ea fara probleme eu asa am facut.
cami_snd a scris:

buna ziua..as dori daca poate cineva sa imi trimita pe mail o actiune de divort de comun acord pe care sa o pot depune la tribunal.email:cami_snd@yahoo.com.va multumesc frumos


Domnule Presedinte,

Subsemnatii soti:

................, cu domiciliul în ................., judetul ..................................., cu acelasi domiciliu, vã rugãm sã dispuneti

DESFACEREA CÃSÃTORIEI NOASTRE PRIN DIVORT

înregistratã sub nr. ....din ..........., la Primãria ................, pe baza acordului nostru.
Totodatã, prin aceeasi hotãrâre, vã rugãm sã dispuneti:
- sã reluãm numele avut înainte de cãsãtorie.

MOTIVELE ACTIUNII
În fapt, ne-am cãsãtorit la data de ............. si suntem despãrtitii în fapt din ..............
Pentru cã relatiile de familie sunt grav si iremediabil vãtãmate am hotãrât sã divortãm si, pentru cã am cãzut de acord asupra tuturor problemelor, întelegem ca cererea de divort sã se întemeieze pe acordul nostru.
De aceea, vã rugãm sã admiteti actiunea, sã desfaceti cãsãtoria pe baza acordului nostru, iar cererea accesorie sã fie rezolvatã în modul urmãtor: noi, sotii, revenim la numele avute anterior încheierii cãsãtoriei, respectiv acela de .... în ce o priveste pe.................

În drept, ne întemeiem actiunea pe dispozitiile art. 37 alin.2 si art. 38 C.fam. raportat la art. 613 ind.1 C. Proc. Civ.
Pentru dovedirea actiunii întelegem, dacã va fi cazul, sã ne folosim de proba cu acte si de consimtãmântul nostru privind desfacerea cãsãtoriei prin acordul nostru.

Anexãm urmãtoarele acte: certificatul de cãsãtorie, copii buletine, taxa de timbru si timbru judiciar.

Data,

Semnãturile,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere divort de comun acord saraf saraf Buna ziua! Poate posta cineva exact o cerere de divort de comun acord? am tot cautat pe alte siteuri dar nu am gasit decat vag ce trebuie sa contina si nu ... (vezi toată discuția)
Divort TESO TESO ce acte am nevoie ptr divort daca am o fetita de 1 an si mergem cu sotul impreuna sa depunem divortul?bunuri comune nu avem ce am avut a impartit deja noi ... (vezi toată discuția)
Sfatuiti-ma cum sa divortez.completare alinacampean alinacampean Sunt casatorita in anul 2002 si am locuit impreuna cu sotul in Spania inca de la inceputul casatoriei noastre.Toate bunurile materiale le-am obtinut ... (vezi toată discuția)