avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 281 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Exista procura notariala cu acoperire totala?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Exista procura notariala cu acoperire totala?

Buna ziua,

Va rog sa-mi spuneti daca pot sa-l imputernicesc pe fratele meu sa actioneze in numele meu in orice problema (banca, eliberare acte, vanzari, cumparari etc). Cat ma costa o astfel de procura? Copia legalizata dupa un astfel de act are aceeasi valoare? Ajunge sa duc cu mine copia dupa actul lui de indentitate?
Va multumesc!
Ultima modificare: Luni, 11 Octombrie 2010
maria9791, utilizator
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 21:29, 15 Octombrie 2010
buna ziua.
nu exista o astfel de procura.
procurile sunt speciale- pentru mai multe activitati, dar aferente indeplinirii unui anume scop, nu in sensul pe care-l doriti d-voastra
avocat Cristina Popescu
Va rog sa-mi spuneti atunci care este solutia. Sa fac o procura pentru operatiuni bancare:deschidere/inchidere conturi, depuneri, retrageri? Separat alta pentru eliberare acte: certificat nastere, act identitate, pasaport, permis, acte de la facultate? Se poate face pentru toate acestea sau trebuie separat pentru fiecare act? Si tot separat sa fac o procura pentru acizitii/vanzari de bunuri? Pe fiecare procura trebuie mentionat exact obiectul pentru care se face imputernicirea?
Va multumesc mult.
Din cite stiu eu tb facute imputeniciri separate pt fiecare actiune.
Una pt operatiuni bancare, alta pt vinzare-cumparare etc.
Cel mai simplu la notariat aflati exact ce fel de imputerniciri va poate face notarul.
Ultima modificare: Vineri, 15 Octombrie 2010
Catrinel75, utilizator
Cel mai bine mergeti la notar si va spune el.

De principiu, pt acte de dispozitie ( vanzare etc.) e nevoie de procura speciala, care sa mentioneze obiectul exact.
Puteti face una in care sa dispuneti de toate de mai sus, dar sunt unele locuri unde se retine procura, asa ca, oricum trebuie sa faceti mai multe.

Alte discuții în legătură

Recuperare certificat original de mostenitor elisoara_toma@yahoo.com elisoara_toma@yahoo.com Buna ziua, In ziua de 4 noi. 1988, am fost pt. dezbaterea succesiunii la notariat in urma decesului tatalui.A ramas ca ulterior notarul sa imi trimita ... (vezi toată discuția)
Contract apartament pierdut lex_ad lex_ad ce se poate face in cazul in care un contract de apartament sa pierdut ......mai exista doar o copie ..dupa contractul respectiv ....ce s epoate face pt. ... (vezi toată discuția)
Procura Roxanne30 Roxanne30 Buna ziua, Mama mea locuieste in Italia si doreste sa imi trimita o procura eliberata Consulatul Italiei pentru a putea sa semnez in numele sau un contract ... (vezi toată discuția)