avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Exista procura notariala cu acoperire totala?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Exista procura notariala cu acoperire totala?

Buna ziua,

Va rog sa-mi spuneti daca pot sa-l imputernicesc pe fratele meu sa actioneze in numele meu in orice problema (banca, eliberare acte, vanzari, cumparari etc). Cat ma costa o astfel de procura? Copia legalizata dupa un astfel de act are aceeasi valoare? Ajunge sa duc cu mine copia dupa actul lui de indentitate?
Va multumesc!
Ultima modificare: Luni, 11 Octombrie 2010
maria9791, utilizator
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 21:29, 15 Octombrie 2010
eu am facut o procura la notariat unde eu personal i-am spus notarului ce vreau sa se integreze in acea procura mai multe si era de la a administra un imobil pana la vanzare, inchiriere, pana la reprezentarea proprietarului in instanta si in fata altor institutii care mi-au venit mie atunci in cap si mai puteam adauga cateva dar cate au fost au fost suficiente, plus eliberarea de acte si actonarea in numele lui si pentru el in diverse situatii, pana la procese si litigii...etc. si mi s-a luat taxa normala ca pentru o singura procura nu pentru fiecare lucru in parte adica obiectul si actul ca asta ar fi insemnat sa fac vreo 10 procuri....:O
singurul lucru ce l-am uitat a fost sa-i spun sa pot actiona in numele lui si pentru executari silite si ridicare sau depunere de bani pentru si in numele proprietarului si pentru asta iar a trebuit sa ma duc sa fac alta procura dar daca ma gandeam si la treaba asta la prima procura nu mai trebuia sa fac alta ulterior, deci se pot integra intr-o procura speciala foarte multe daca ii spui notarului ce doresti si cam cate vrei si nu are de ce sa nu-ti faca.
ps.
iar cand fratele dvs. va trebui sa faca ceva anume pt. dvs. neaparat sa aveti zeci de copii dupa acea procura si nu neaparat legalizate-nici vorba, niciodata originalul. mie nici macar in instanta nu mi-a fost cerut originalul. asa ca aveti grija intotdeauna cu originalele. pe unde se duce se duce cu copie.
bafta!
Ultima modificare: Vineri, 15 Octombrie 2010
hopeless1, utilizator
@Hopeless1 - in principiu sunt de acord cu tine cu mentiunea ca pentru vanzarea imobilelor se cere de catre notarii catre autentifica vanzarea procura speciala prin care sa fie precizat exact imobilul pentru care se da procura de vanzare si modalitatea de incasare a banilor (in contul mandantului sau direct de catre mandatar)
B-)
In esenta notarul este obligat sa scrie in procura ceea ce doriti dvs , deci nu are rost sa faceti zeci de procuri pentru diferite operatiuni cand puteti sa faceti o singura procura redactata in mai multe exemplarepentru cazul in care autoritatile unde fratele dvs va folosi procura vor pastra cate un exemplar original.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare certificat original de mostenitor elisoara_toma@yahoo.com elisoara_toma@yahoo.com Buna ziua, In ziua de 4 noi. 1988, am fost pt. dezbaterea succesiunii la notariat in urma decesului tatalui.A ramas ca ulterior notarul sa imi trimita ... (vezi toată discuția)
Contract apartament pierdut lex_ad lex_ad ce se poate face in cazul in care un contract de apartament sa pierdut ......mai exista doar o copie ..dupa contractul respectiv ....ce s epoate face pt. ... (vezi toată discuția)
Procura Roxanne30 Roxanne30 Buna ziua, Mama mea locuieste in Italia si doreste sa imi trimita o procura eliberata Consulatul Italiei pentru a putea sa semnez in numele sau un contract ... (vezi toată discuția)